Matchavihersmoothie

5. maaliskuuta 2016


Tehostartti viikonloppuaamuun terveellisen raikkaalla vihersmoothiella. Matcha tuo smoothieen oman, hieman happaman makunsa, johon sopii hyvin makupariksi makea mango.


Mainiota lauantaita!

Tunnustaako kukaan muu pitävänsä rauhallisista aamuista ja istumisesta keittiössä pitempään kuin arkiaamuisin yhteensä?
Minä ainakin tunnustan. Viikonloppuisin on vain niin mukavaa valmistaa aamuruoka kaikessa rauhassa pitkän kaavan kautta ja jos tarjolla on vielä useampaa sorttia, niin sen parempi. Jotain kylmää ja jotain lämmintä on viikonloppuaamupalamottoni. Niinpä siis viikonloppuaamu on täydellisimmillään esimerkiksi haudutetun puuron, raikkaan smoothien ja tuoreen kahvin kanssa. Jos taas haluaa aamupalalla jotain pureskeltavaa, voi smoothien toteuttaa paksumpana versiona ja syödä lusikalla kulhosta granolan, siementen ja hedelmänpalojen kanssa. 

Smoothiet ovatkin herkullista aamupalaa, välipalaa tai miksei vaikka lounastakin. Kuten ehkä aiemminkin jo on tullut esille, niin pidän kovasti smoothieista ja niitä tulee valmistettua oikeastaan joka viikko. Turhankin usein tulee vain kangistuttua samoihin vanhoihin kaavoihin ja käytettyä niitä samoja raaka-aineita kerta toisensa jälkeen. Toisaalta miksi vaihtaa jo valmiiksi hyvää? Vaihtelu kuitenkin virkistää aina ajasta aikaan ja siksi ajattelinkin, että tämä viimeaikoina kovasti esillä ollut ihmetee matcha, sopisi loistavasti myös smoothieen. 

Matchahan valmistetaan tietyllä tapaa kasvatetuista teepensaiden lehdistä, jotka kuivatetaan ja vain pensaan lehdistä jauhettua jauhetta kutsutaan matchaksi. Matchassahan on paljon kaikennäköisiä hivenaineita ja muita terveyttä edistäviä yhdisteitä, joten sen nauttiminen olisi hyvästä. Monille matcha on kuitenkin liian kitkerän makuista, joten matchateehen, tunnetummin latteen lisäilläänkin sitten usein sokeria ja sensellaista... En kuitenkaan voi henkilökohtaisesti oikein allekirjoittaa tuota makeuttamisväitettä, sillä mielestäni matchalatte on hyvää sellaisenaan, eikä oikeastaan makeutusta kaipaa. Jos kuitenkin haluaa matchasta nauttia ja sen maku on liian kitkerä, voi sitä piilottaa menestyksekkäästi smoothien sekaan. 

Matcha suunnlleen häviää tässä smoothiereseptissä, mutta kuitenkin lopputuloksesta on havaittavissa pieni matchamainen happamuus, kunhan makunystyrät ovat kunnolla hereillä. Ilman matchajauhetta tämän smoothien maku ei kuitenkaan ole ihan yhtä täyteläinen, kannattaa siis todella kokeilla matchaa smoothiessa. Matchan kaveriksi sopii makeat hedelmät kuten mango tai vaikka päärynäkin ja sitten toisen pään mausteista makua tuo inkivääri. Niinpä siis herkuttelemaan viikonloppuaamuun kera matchasmoothien.

Vihreä matchasmoothie

2 annosta

1 kypsä mango
1 pala inkivääriä
2 kourallista pinaattia
1 rkl matchajauhetta
4 dl kookos-mantelijuomaa (tai muuta kasvimaitoa)

Kuori mango ja inkivääri ja paloittele ne tehosekoittimeen. Lisää huuhdeltu pinaatti ja loput aineet, surauta tasaiseksi juomaksi

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget