Pinkki tofu-smoothiekulho

3. maaliskuuta 2017


Smoothiesta saa ruokaisamman kun pohjana käyttää pehmeää tofua. Pakastintakin saa kätevästi tyhjättyä edellisvuoden marjoista kun tekee kunnon pinkin smoothien!


Tuntuu, että viimepäivät ovat olleet niin harmaita ja märkiä, että puolet värispektristä häviää ulos katsellessa. Tällaisina aikoina on mukava hommata värit elämään muista asioista: värikkäistä vaatteista, hyvästä seurasta ja värikkäästä ruuasta. Aiemmin viikolla julkaisinkin naurissosekeiton reseptin, ja pitää myöntää, että olenkin käytännössä koko viikon syönyt erilaisia sosekeittoja. Pienenä huomiona, violettia bataattia ja porkkanaa ei kannata yhdistää samaan soppaan, väri on aika jännittävä silloin!

Smoothiet ovat loistava keino saada ruokaan väriä, sillä harva asia on yhtä ihanaa kuin aloittaa aamu raikkaalla vihersmoothiella. Niinpä siis tässä hieman erilainen smoothie, nimittäin smoothien pohjassa olen käyttänyt pehmeää tofua! Jalotofun pehmeä tofu toimii ihan tajuttoman hyvin pehmeänä smoothiepohjana ja samalla smoothiekulhon voikin nauttia jopa lounaaksi.


Kaikki pinkki ruoka viehättää mua tällähetkellä todella paljon. Nimittäin se on sellainen väri mitä ei kovin helpolla ruokaan saa. Punajuuret ja punaiset marjat ovat keino saada pinkki väri ruokaan, mutta siinä on se pieni häilyvä raja jonka yli mennessä väri on enemmän verinen kuin söpön pinkki. Kuten yleensä punajuuren kanssa käykin.

Vadelmat ovat turvallinen keino ruuan pinkkiä väriä lähestyessä, sillä niistä sää lähestulkoon aina nätin värin! Mulla onkin kätevästi vielä viimekesän vadelmia pakastimessa, joten niitä onkin sitten ilo käyttää erilaisiin herkkuihin. 


Smoothiekulhoissa ehkä paras asia on siinä, että niiden päälle voi laittaa käytännössä mitä tahansa. Ja paras juttu onkin juuri se koristeluvaihe. Kaikkea omaa suosikkiherkkua ja kulhoruoka onkin täydellinen. Pähkinät, kookoshiutaleet/lastut, kaakaonibsit, yrtit, marjat, myslit/granolat, siemenet jne. kaikki menee! 

Ota siis kourallinen omia suosikkiherkkujasi ja varistele smoothien päälle enemmän tai vähemmän esteettisesti, lusikka kouraan ja nauti!


Pinkki tofu-smoothiekulho

2 reilua annosta

1 pkt (300 g) pehmeää tofua
2 dl vadelmia
3 (ruskeaa) banaania
1 luomusitruunan mehu
1 luomusitruunan kuori
1-2 dl cashewmaitoa

koristeluun vadelmia, kookoslastuja, mintunlehtiä, pistaaseja ym.

Valuta tofusta neste pois ja paina sitä varovasti. Laita tofu, vadelmat ja banaani tehosekoittimeen. Purista sekaan myös sitruunanmehu ja puolet sitruunan kuoresta. Surauta tasaiseksi. Lisää cashewmaitoa soseutuksen yhteydessä, kunnes smoothien rakenne on sopiva. 

Jaa smoothie kahteen annoskulhoon ja koristele haluamillasi täytteillä.


VINKIT!
  • Jos käytössäsi ei ole tuoreita vadelmia tai itsepakastettuja kotimaisia vadelmia, pitää ne kiehauttaa ennen käyttöä turvallisuuden vuoksi. Anna jäähtyä kunnolla kiehautuksen jälkeen.
  • Cashewmaidon tilalla voi käyttää mitä tahansa mieleistä kasvimaitoa, kuten kookosta tai mantelia.

2 kommenttia :

  1. Samaa mieltä - kaikki pinkki ruoka viehättää! Tää näyttää aivan ihanalta. Mun on jo pitkään pitänyt kokeilla laittaa tofua smoothieen, mutta en oo vieläkään ryhtynyt tuumasta toimeen... Ehkä nyt sun rohkasemana :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa, pinkkeyden sieluntoveri!
      Kiitos paljon :) Ja ehdottomasti kokeilet sitä tofua smoothieen!

      Poista

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget