Kermainen kasvis-suppilovahverokeitto

3. lokakuuta 2018


Kermaisen sienikeiton voi valmistaa vaihtelun vuoksi hieman eritavalla, kun siihen lisää kasviksia sienten kaveriksi. Tämä keitto onkin juuri ihanaa syötävää viileneviin iltoihin.


Suppilovahvero on ehkä yksi lempimetsäsienistäni. Liekö syy sitten siinä, että ne ovat yksiä ainoita sienistä, joita a) osaan tunnistaa b) löydän takuuvarmasti metsästä. Viikonloppuna kun menimme etsimään mukamas hyvälle kantarellipaikalle sieniä, jouduimme vain toteamaan että kantarelleja ei ole, mutta suppilovahveroita sitäkin enemmän! Instagramiin laittelinkin tuolloin vähän sienivideoita, jos jollekin osui silmään.

Aikamme sitten kun retkikunnan kanssa kyykimme suppilovahveroiden perässä, alkoi sanko jo kovasti täyttyä ja sieniä vain löytyi ja löytyi. Lopulta piti ruveta hivuttautumaan kohti polkua ja autoa katsomatta enää maahan, sillä uusia ryppäitä vain löytyi. Ihan käsittämätöntä! Olisi tehnyt mieli täyttää taskut ja pipokin sienillä, mutta sitten mietin sitä perkausurakkaa joka kotona odottaisi ja tyydyin vain täyteen sankoon. Ehkä myös jo valmiiksi marjoista täysi pakastin ei olisi kiittänyt minua lisäumppauksesta. Puhumattakaan siitä, että samalta reissulta oli toinen sanko täynnä puolukoita.


Kun niitä suppilovahveroita kerran oli reilusti, on niistä tullut tehtyäkin kaikkea herkullista! Olenkin kunnostautunut sieniruokien suhteen ja tehnyt parin viimeviikon aikana jo useamman kerran herkullisia sieniruokia. Tuntuu melkein hullulta miten vähän lopulta metsäsienistä tulee tehtyä mitään. Tällä keitolla huvittelin seuraajia instagramin puolella, sillä testiversio valmistui jo pari kuukautta sitten. Nyt olikin itse reseptin vuoro tuoreemmilta sieniapajilta!


Suppilovahverokeitto

4 annosta


1 iso keltasipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl öljyä
3 porkkanaa
6-8 perunaa
5 dl tuoreita suppilovahveroita/n. 2 dl paistettuja
5 lehteä mustakaalta
8 dl kasvislientä
1 tkl esikypsennettyjä kikherneitä
2 dl kaurakermaa (glut.tarv.)
1 tl kuivattua rosmariinia
½ tl mustapippuria
suolaa maun mukaan

Pilko sipuli ja valkosipuli paloiksi ja kuullota öljyssä kattilassa. Kuori porkkanat ja perunat ja pilko porkkana kolikoiksi ja peruna muutamaan palaan. Laita porkkanat ja peruna kattilaan ja paista niihin hieman pintaa. Lisää kattilaan myös sienet ja paista kunnes neste on haihtunut sienistä. Revi myös mustakaali sekaan. Lisää kattilaan kasvisliemi ja lisää tarvittaessa vettä niin että kasvikset peittyvät juuri ja juuri.

Keitä kunnes perunat kypsyvät eli noin 15 minuuttia. Kaada kattilaan kikherneet ja sekoita. Lisää kaurakerma ja purkin huuhteluvesi. Mausta ja tarkista maku.

Tarjoile lämpimänä.


Seuraa Ruoka-alkemistia myös somessa!
Facebook
Instagram
Pinterest

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget