Teriyaki-nuudeliwokki tempellä

31. lokakuuta 2018


Helppo nuudeliwokki on maistuva arkiruoka. Käyttämällä tempeä proteiinilähteenä saat wokkiin vähän vaihtelua. Hieman makea teriyakikastike tuo herkullisen maun.


Aloitin toisen harjoitteluni opintojen ohessa, joten helpot lounasruuat ovat jälleen kova sana. Mieluiten vielä sellaiset, jotka valmistuisivatkin suhteellisen nopeasti ja maistuisivat hyvältä lämmitettynä. Erilaiset nuudeliwokit ovatkin käteviä lounasruokia, sillä niitä on helppo tehdä kerralla isompi satsi ja syödä edellisenä iltana ja ottaa loput evääksi. Samalla niihin saa myös piilotettua runsaasti kasviksia!

Kun mukaan otettavaa lounasruokaa vertaa opiskelijaravintolassa syötyyn annokseen, on monipuolisuus yleensä kortilla. Lounasrasiaan kun ei tule laitettua lämpimän ruuan lisäksi useita salaatteja, lämpimiä vihanneksia, leipää ja ruokajuomaa. Yleensä pyrinkin laittamaan kasvikset suoraan itse ruokaan, ettei erillisiä salaatteja tarvitse muistaa saati mahduttaa sinne lounasrasiaan. Wokki onkin yksi kiitollisimmista ruuista kasvisten mahduttamiseen!


Tempe on uusi ruokaihastukseni, tai en tiedä voiko sitä enää kovin uudeksi kutsua. Tempe sopiikin loistavasti myös wokkiruokiin ja se imaisee kiitollisesti maut itseensä! Tässä wokissa teriyakikastike onkin se juju. Tuo ihana makeaa ja suolaisuutta tuova kastike sopiikin oikeastaan kaikkeen. Nykyään kaupoissa on laaja valikoima teriyakikastikkeita, ellei sellaista sitten halua tehdä kotona itse. Kaupan valmiista teriyakikastikkeista suosittelen valitsemaan ne hieman paksummat versiot, joissa on rutkasti enemmän makua! 


Teriyaki-nuudeliwokki tempellä

2 annosta

n. 120 g/2 levyä (täysjyvä)nuudeleita (glut.tarv.)
1 pkt/125g soijatempeä, Jalotempe original
1 rkl öljyä
200 g kukkakaalia
1 iso porkkana
½ punainen paprika
1 iso kourallinen tuoretta pinaattia

Teriyakikastike (voi korvata valmiilla teriyakikastikkeella)
3 rkl (vähäsuolaista) soijakastiketta (glut.tarv.)
2 rkl riisiviinietikkaa tai omenaviinietikkaa
1 rkl miriniä (tai riisiviinietikkaa+2 tl ruokosokeria)


Keitä nuudelit paketin ohjeen mukaan. Valuta.

Murenna tempe paloiksi ja paista pannulla öljyssä. Pilko kukkakaali reiluiksi paloiksi ja laita pannulle paistumaan tempen kanssa. Paista, kunnes saavat hieman väriä.

Kuori porkkana ja leikkaa se kuorimaveitsellä ohuiksi suikaleiksi. Pilko paprika paloiksi ja huuhtele pinaatti. Lisää loput kasvikset pannulle tempen ja kukkakaalin kanssa. Lisää myös nuudelit pannulle ja paista kunnes pinaatti on pehmennyt.

Sekoita teriyakikastikkeen ainekset keskenään. Nosta pannu levyltä, kaada kastike pannulle ja sekoita kunnes kastike on imeytynyt.

Tarjoile lämpimänä.


Seuraa Ruoka-alkemistia myös somessa!
Facebook
Instagram
Pinterest

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget