Paahdettu perunasalaatti

10. kesäkuuta 2019


Perunasalaattiin saa uutta puhtia, kun maustetut perunat paahtaa ensin hyvin! Tämä perunasalaatti valmistuu niin sisätiloissakin kuin grillissäkin.


Perunasalaatti on kevään ja kesän tuttu tuote. Varsinkin kesällä kun uudet perunat tulevat saataville ja niillä voi herkutella. Uusista perunoista onkin ihanaa nauttia pitkin kesää ja mahdollisimman monella tavalla. Halusin kokeilla perinteisen perunasalaatin sijaan paahdetuista perunoista tehtyä perunasalaattia. Paahdetut ja maustetut perunat toimivatkin perunasalaatissa älyttömän hyvin. Kunhan vain malttaa mielensä, eikä syö paahdettuja perunapaloja ennen niiden ehtimistä salaattiin. 

Perunoiden kypsennys lienee helpointa uunissa, mutta ihan yhtä hyvin perunat voi kääriä folionyyttiin ja kypsentää siinä grillissä. Grilliperunoihin tulee vielä savuisempi aromi, joten suosittelen kokeilemaan sitäkin. Perunoiden kypsymistä voi seurata välillä aukomalla nyyttiä, sillä kypsymisaika riippuu luonnollisesti grillin paistotehosta. Avoliekkeihin nyyttejä ei kannata sijoittaa, vaan enemmänkin hiillokseen muhimaan.


Paahdettu perunasalaatti

4-6 annosta

Paahdetut perunat
300 g uusia perunoita
1 valkosipulinkynsi
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl savupaprikajauhetta
ripaus suolaa

Lisäksi
½ dl vihreitä linssejä
5 tankoparsaa
2 nektrariinia tai 1 omena
½ prk kaurafraichea
1 rkl sitruunamehua
suolaa maun mukaan


Kypsennä linssit paketin ohjeen mukaan.

Kuumenna uuni 225 asteeseen.

Pese ja harjaa perunat hyvin tai kuori halutessasi. Leikkaa ne pieniksi kuutioiksi ja lado uunipannulle. Murskaa pannulle valkosipuli, pirskota oliiviöljy ja lisää mausteet. Sekoita hyvin ja paahda perunoita 225 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia, kunnes ne kypsyvät. Perunat voi myös paahtaa grillissä folionyytissä.

Leikkaa parsoista kuivat kärjet pois ja paloittele. Huuhtele omena ja leikkaa paloiksi.

Yhdistä kypsät valutetut linssit, paahdetut perunat, kasvikset ja lisää niihin kaurafraiche, sitruunamehu ja suola. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa sitruunaa.


Seuraa Ruoka-alkemistia myös somessa!
Facebook
Instagram
Pinterest

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget