Valkosipulimarinoidut tofu-kasvisvartaat

29. kesäkuuta 2019


Kasvisgrillivartaiden valmistus on helppoa ja makua saa hyvin maustetulla öljyllä. Tällä kertaa marinoin vartaat valkosipulisella marinadilla.


Erilaiset grillivartaat ovat herkullisia, mutta niitä tulee vain tehtyä harvoin. Tavallaan ne tuntuvat kovin työllistäviltä, mutta se pieni työmäärä palkitaan syömisen helppoudella ja herkullisuudella! Kasvisgrillivartaisiin saa ruokaisuutta lisäämällä kasvisten väliin myös tofua. 

Mielestäni grillivartaisiin saa parhaan paistopinnan, kun marinadia sutii paiston aikana. Toki mikäli vartaat ovat liekkien päällä, pitää varautua leiskuntaan öljyn tippuessa liekeille, mutta se ei haittaa kunhan ei päästä vartaita palamaan liiaksi! Instagramin puolelle kuvasinkin miten sudin öljyä vähän liian tarmokkaasti ja sain aika mahtavat liekit aikaiseksi ja ehkä ihan vähän poltettua yhden tikun kahtia. Kannattaa siis liottaa puiset grillitikut hyvin ennen käyttöä. 


Lisää grillivartaisiin omat suosikkikasvikset, mutta kannattaa nyt valita kotimaisia kasviksia, sillä ne ovat parhaimmillaan! Oli ilo asioida kaupassa kun hyllyt notkuivat kotimaisista parsakaaleista, kukkakaaleista, porkkanoista, sipuleista ja jopa munakoisosta. Maku on ihan erilainen näin kesällä kuin talvella, paljon maukkaampaa, joten kannattaa nauttia nyt kun vielä voi.


Valkosipulimarinoidut tofu-kasvisvartaat

noin 10-12 varrasta

Vartaisiin
300 g kylmäsavutofua
3-4 sadon porkkanaa
2 varrellista sipulia
6 tuoretta herkkusientä
1 pieni munakoiso
1 kesäkurpitsa
1 pieni parsakaali
1 pieni kukkakaali

Valkosipulimarinadi
½ dl öljyä
2 valkosipulin kynttä
2 tl paprikajauhetta
1 tl soijakastiketta
½ tl valkopippuria


Jos käytät puisia vartaita, liota niitä ensin lämpimässä vedessä vähintään 10 min, etteivät ne pala grillissä. 

Leikkaa tofu isoiksi kuutioiksi ja painele talouspyyhkeellä enin kosteus pois.

Pese ja puhdista kasvikset hyvin. Leikkaa rouheiksi paloiksi vartaita varten.

Sekoita marinadin ainekset. Murskaa valkosipuli öljyyn ja lisää mausteet.

Asettele kasviksia ja tofua vuorotellen vartaisiin.

Paista vartaita grillissä ja valele mausteöljyä niiden päälle paiston aikana. Kun kasvikset ja tofu alkavat saada paistopintaa, vartaat ovat valmiita.


Seuraa Ruoka-alkemistia myös somessa!


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget