Sadonkorjuukeitto eli juuressosekeitto

24. syyskuuta 2019


Sadonkorjuukeitto eli juuressosekeitto valmistuu kauden kotimaisista juureksista ja halutessasi marjoista. Keitto on niin kauniin värinen, että sitä ei heti uskoisi keitoksi!


Korjasimme juuri mökin kasvimaan sadon, sieltä löytyi paljon kaikkea ihanaa kuten porkkanaa, raitajuurta, härkäpapuja ja kasa erilaisia yrttejä. Aionkin lähipäivinä herkutella tuoreilla itsekasvatetuilla kasviksilla, sillä nehän ovat parasta herkkua!

Tämä keitto on sadookorjuutunnelmissa, mutta juurekset ovat kuitenkin kaupasta, meidän raitajuuret eivät kovin isoon soppaan ehkä edes riittäisi! Keiton juju piilee kauniin pinkissä värissä ja keittoon lisättävässä puolukassa. Puolukka tuo keittoon pientä happamuutta, jota tasapainottamaan lisäsin kuorittuja hampunsiemeniä. Hampunsiemenet tuovat kermaisen ja täyteläisen maun. Niiden sijasta voi kuitenkin käyttää muita siemeniä tai vaikka lorauksen kasvipohjaista kermaa, mutta suosittelen kokeilemaan hamppua!


Sosekeitot ovat mielestäni ihanan lämmittäviä ruokia kelien kylmetessä ja värikäs sosekeitto tuo helposti hyvän mielen! Valmistus on myös helppoa ja kerralla voi tehdä isommankin satsin, sillä sosekeitto on myös mainio lounaseväs.

Sadonkorjuukeitto

4 annosta

2 punajuurta
4 naurista
1 isoa porkkanaa
1 dl kuorittuja hampunsiemeniä
½ dl puolukoita (voi jättää myös pois)
3-4 dl kasvislientä
½ tl valkopippuria
suolaa maun mukaan

Kuori juurekset ja pilko paloiksi. Keitä kypsäksi kattilassa.

Valuta juureksista melkein kaikki neste pois ja lisää hampunsiemenet ja puolukat. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää kasvislientä hiljalleen kunnes saat keittoon sopivan koostumuksen. Lisää tarvittaessa vielä vettä jos haluat löysempää keittoa.

Mausta pippurilla ja suolalla, tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.



Seuraa Ruoka-alkemistia myös somessa!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget