Tofuramen misoliemellä

17. lokakuuta 2019


Ramen-nuudelikeiton liemi valmistuu yksinkertaisimmillaan misotahnasta, etikasta ja dashista eli keittopohjasta. Rameniin sopivat hyvin raikkaat ja värikkäät kasvikset. Tällä kertaa paistoin rapeaa tofua keiton kaveriksi.


Kaiken muutto- ja remonttihärdellin keskellä on kiva pysähtyä hetkeksi nauttimaan hyvästä ruuasta. Pasta on aina ollut minulle se ns. lohturuoka, jota tekee mieli jos haluaa jotain oikein hyvää. Pasta kelpaa ihan kaikissa muodoissaan, lasagnesta nuudeleihin, joten tässä jälleen yksi lohturuoka, jota meillä tehdään useita kertoja kuukaudessa! Toki erilaisilla variaatioilla sen mukaan mitä kaapista milloinkin löytyy.

Rapeaksi paistettu tofu on kuitenkin yksi tuote, joka sopastamme usein löytyy. Etenkin soijakastikkeella maustettuna se on suurta herkkua ruuassa kuin ruuassa. Rameniin on helppo lisätä useita erilaisia kasviksia, sillä niiden kypsentämisen kanssa ei tarvitse olla niin tarkka. Esimerkiksi porkkanat, paprikat ja sipulit sopivat keiton sekaan hyvin raakana. Kun taas kaalin ja sienet yleensä kypsennän ensin. 


Keitto lämmittää viilenevinä iltoina erityisen mukavasti, mutta toisaalta ramen ei katso vuodenaikaa sille, koska sitä voi syödä. Mikä tahansa päivä on juuri sopiva! Ramen onkin oikeastaan yksi lempiruokani tällä hetkellä, sillä sitä on vain niin helppo valmistaa nopeastikin. Misotahnalla saa helpoiten makua liemeen, sillä siitä saa umamisen suolaista makua, joka toimisi hyvin myös sellaisenaankin. Usein kuitenkin lisään liemeen myös riisiviinietikkaa, chiliä ja hieman öljyä.



Tofuramen misoliemellä

2 annosta

Misoliemi
5 dl dashia tai kasvislientä
1½ rkl misotahnaa
1 rkl riisiviinietikkaa
1 tl chilihiutaleita tai srirachaa
1 rkl seesamiöljyä

Soijamarinoitu tofu
½ pkt/150 g maustamatonta tofua
2 tl (seesami)öljyä
1 rkl soijakastiketta
1 rkl riisiviinietikkaa
1 tl vaahterasiirappia

Lisäksi
150 g valinnaisia nuudeleita
paksoita
porkkanaa
kevätsipulia
muita valinnaisia kasviksia


Laita dashi tekeytymään edellisenä päivänä tai vähintään tunti ennen muita valmisteluja. Vaihtoehtoisesti voit käyttää kasvisliemikuutiota.

Kääri tofu keittiöliinaan ja nosta paino esim paistinpannu päälle että enin kosteus imeytyy pois.

Laita dashi/kasvisliemi kattilaan ja lisää misotahna liemeen pieninä paloina, isosta klöntistä tahna liukenee huonosti. Anna hautua kunnes misotahna on liuennut. Lisää liemeen etikka, chili ja seesamiöljy.

Murustele tofu pannulle ja anna paistua pinta. Lisää pannulle seesamiöljy ja paista tofu rapeaksi. Nosta pannu levyltä ja lisää soijakastike, etikka ja siirappi tofuihin ja sekoita hyvin. Anna kastikkeen imeytyä tofuun.

Keitä nuudelit paketin ohjeen mukaan.

Paahda kasvikset pannulla tilkassa öljyä.

Jaa kypsät nuudelit kulhoihin, kauho liemi päälle ja asettele höysteet annoksiin.


Seuraa Ruoka-alkemistia myös somessa!
Facebook

2 kommenttia :

  1. Mä olen vasta keksinyt misotahnan. Ihmeellistä miten yksi tahna voi tuoda niin paljon makua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä keksintö! :) siitä tulee kyllä ihanasti makua kaikkeen!

      Poista

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget