Aiemmin julkaisemastani tofu mac&cheesestä innostuneena rupesin tutkimaan erilaisia toteutustapoja tälle perinneruualle ja löysin tähän reseptin. Pähkinöillä ja maidolla toteutettu mac&cheese vaikutti mielenkiintoisimmalta, joten lähdin toteuttamaan sitä. Lopputulos ei kuitenkaan ollut ihan niin mac&cheesemäinen, sillä en tainnut jaksaa surautella pähkinöitä tarpeeksi. Maku oli kuitenkin hyvä, joten ristittäköön tämä pähkinäpastaksi.
Pasta
6-8 annosta
400g pastaa (makaronia tai jotain muuta pienikokoista)
400g pastaa (makaronia tai jotain muuta pienikokoista)
2 dl cashewpähkinöitä
1 dl parapähkinöitä
3 rkl sitruunamehua
2 valkosipulin kynttä
1 sipuli
1 tl vahvaa sinappia
2 1/3 dl vettä
3 ½ dl soijamaitoa
öljyä
suolaa
päälle korppujauhoja
Keitä pasta al denteksi.
Hienonna pähkinät monitoimikoneessa mahdollisimman hienoksi massaksi. Lisää sekaan sitruunamehu, sipulit, sinappi ja suola ja aja konetta vielä hetki. Lisää pähkinäseokseen maito ja vesi ja sekoita kauhalla tasaiseksi massaksi, tässä vaiheessa liemi hyvin nestemäistä (kuten makaronilaatikon munamaito).
Kaada pasta laakeaan öljyttyyn vuokaan. Kaada liemi pastan päälle, jos nestettä näyttää olevan vähän, lisää hieman maitoa. Sirottele päälle korppujauhot ja paista 200 asteisessa uunissa 20-30min, niin että paistoksen pinta ruskistuu hieman.
Lopputulos oli käypä, sopi hyvin lisäkkeenä muun ruuan kanssa. Tällä versiolla maku jäi aika miedoksi, joten sitä voisi saada lisää lisäämällä pippuria tai soijaa reseptiin.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti
Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!