Herkullinen spagettikurpitsavuoka

11. syyskuuta 2014


Spagettikurpitsa, tuo jännittävä kurpitsalajike, jonka viimein onnistuin löytämään pitkän etsinnän jälkeen. Olin vierailemassa Tampereella Ahlmanin tilapuodissa, jossa oli tarjolla mitä jännittävimpiä lähituotteita. Sieltä sitten löysinkin spagettikurpitsani, joka päätyi tähän kokeiluun. Varmaan täytyy vielä lähipäivinä käydä hakemassa toinenkin kurpitsa, sillä he kertoivat, että spagettikurpitsoja olisi saatavilla vielä ennen yöpakkasia.
Spagettikurpitsa maistuu aika omanlaiseltaan, enkä yhtäkkiä keksi oikein hyvää tapaa kuvata sen makua. Tavallaan se muistuttaa hieman kesäkurpitsaa pienellä kitkeryydellään ja kosteudellaan, mutta toisaalta sen maun voisi arvella olevan peräisin perinteisestä kurpitsasta. Loppujenlopuksi kun käytin sitä tähän vuokaan, ei lopputuloksesta oikein osannut päätellä, miltä se todella maistui (muutakuin hyvältä). Rakenne muistutti hieman spagettia, mistä kurpitsa on nimensäkin saanut. Tämä on kokeiluna ehdottomasti vahva kandidaatti erinäisille pastaruuille. Seuraavaksi varmaan kokeilen jonkinlaista nuudelikorvikkeena käyttöä.
Tämä spagettikurpitsavuoka siis tuo spagettikurpitsan hyvät ominaisuudet esille: mieto, mutta sopivasti aromikas maku yhdistettynä sipuliin ja maitotuotteisiin. Kannattaa kokeilla jos pitää uusista makuelämyksistä.

Spagettikurpitsavuoka

2-3 annosta

400 g spagettikurpitsa
1        iso sipuli
2        valkosipulin kynttä
2½ dl maustamatonta (soija)jugurttia
½ tl     suolaa
          mustapippuria
50 g   (vege)juustoraastetta (tai ripottele päälle korppujauhoja juuston sijaan)

Puolita spagettikurpitsa pitkittäin. Kaavi lusikalla kurpitsan keskustasta siemenet pois. Nosta kurpitsan puolikkaat leikkauspinta alaspäin leivinpaperin päälle uunipannulle. Paista 200 asteisessa uunissa 30-40 minuuttia, kunnes kurpitsan reunoilla näkyy hieman paistunutta.
Paloittele sipulit ja paista pannulla. Sipulien hieman ruskistuttua nosta ne kulhoon, kaada jugurtti mausteiden kera sekaan ja sekoita.
Kun spagettikurpitsa on ollut tarpeellisen ajan uunissa, nosta pois ja käännä. Anna jäähtyä hetki, että pystyt käsittelemään kurpitsaa. Kaavi haarukalla kurpitsan rihmamainen malto pois kuorista ja anna hetki valua paperin päällä.
Nostele malto jugurtti-sipuli kulhoon ja sekoita, varo ylimääräisen nesteen viemistä kulhoon. Jos kulhossa näyttää olevan nestettä kovin paljon, kaada sitä varovasti pois. Kaada seos uunivuokaan ja laita juustoraaste päälle.
Paista 200 asteisessa uunissa vielä noin 30 minuuttia, kunnes pinta on ruskistunut.

2 kommenttia :

  1. Kiitos reseptistä! Olen etsiskellyt spagettikurpitsaa Tampereelta ja nyt selvisi, mistä niitä saattaisi löytyä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä, että postauksestani oli apua :) Huomasithan myös spagettikurpitsanuudelini toisessa reseptissä?

      Tampereelta olen tosiaan spagettikurpitsaa nähnyt nyt kolmessa paikassa: Ahlmanin tilapuodissa (jossa niiden saatavuuden arveltiin olevan lähinnä syksypainotteista, koska kasvattavat kasvihuoneissaan), sitten kauppahallissa perällä olevissa vihanneskojuissa oli aiemmin syksyllä ja muutama viikko sitten näin Hervannan Duon K-Supermarketissa. Ilmeisesti siis aika tuuripeliä, että osuu kohdalle.

      Poista

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget