Lehtikaali-perunamuusi herkkusienikastikkeella

23. lokakuuta 2014


Perunamuusi on siitä hauska ruoka, että sitä on todella helppoa soveltaa erilaisiksi versioiksi. Perunan lisäkkeeksi sopivat mainiosti esimerkiksi bataatti tai porkkana. Näin Chocochili-blogissa reseptin lehtikaali-perunamuusista, joten sen innoittamana lähdinkin sitten kokeilemaan tätä.
Halusin, että lehtikaali ei olisi muusissa liian suurina paloina, joten surautin sen mahdollisimman pieneksi silpuksi ja sitten tein siitä eräänlaisen lehtikaalivoin, jonka käytin sitten muusiin. Tämä toimi aika hyvin ja muusista tuli herkullista. Herkkusienikastike kruunasi koko komeuden mainiosti.

Lehtikaalimuusi

4 annosta

10    perunaa
3 dl  kauramaitoa (tai ½+½ kaurakermaa+vettä)
5-8   lehtikaalin lehteä
50 g margariinia
1 tl   suolaa

Kuori ja keitä perunat kypsiksi. Jos perunat pilkkoo, kypsyminen tapahtuu noin 20 minuutissa. Jos taas keittää kokonaisena, kannattaa varautua 40 minuuttiin. Kypsyyttä voi kokeilla haarukalla.
Perunoiden keittyessä valmista "lehtikaalivoi". Pese lehtikaalit ja irrota lehtiosat lehtihangasta. Laita lehtiosat monitoimikoneeseen tai käytä sauvasekoitinta. Tavoitteena saada tahnamainen rakenne lehtikaaleihin. Helpoiten tämä onnistuu monitoimikoneella, jossa hyvä terä. Kun lehtikaali on sopivan rakenteista, aikaa kuluu siis useita minuutteja, lisää sekaan huoneenlämpöinen tai hieman sulanut margariini ja suola. Sekoita vielä hyvin.
Kun perunat ovat kypsiä, kaada lähes kaikki keitinvesi pois, jätä noin desin verran sitä perunoiden sekaan. Survo perunoiden rakenne rikki ja lisäile kauramaitoa hiljalleen sopivan rakenteen saavuttamiseksi. Survomisen loppuvaiheilla lisää lehtikaalivoi sekaan ja sekoita hyvin. Nosta vielä liedelle lämpenemään. Lämmitä muusia miedolla lämmöllä vielä 5-10 minuuttia, että lehtikaali pehmenee hieman.
Tarjoile lämpimänä esimerkiksi herkkusienikastikkeen kera.

Herkkusienikastike

200 g herkkusieniä
2 dl    kaurakermaa
1 rkl   maissitärkkelystä
suolaa
pippuria

Pilko herkkusienet ja paista pannulla sen verran, että neste haihtuu sienistä. Kaada kaurakerma sienien päälle ja lisää maissitärkkelys ja sekoita hyvin. Anna kastikkeen hieman kiehahtaa ja nosta sivuun levyltä. Mausta ja tarjoile lämpimänä.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget