Suorastaan hävettää, miten huonot kuvat minulla on tästä herkusta. Jostain syystä en tajunnut ottaa ajoissa kuvaa koko annoksesta, joten annoskuva näpätty nopeasti kännykän kameralla... Ja kun ruoka oli jo syöty, ja jäljellä oli uunivuoan jämät, niin toinen kuva on sitten niistä. Noh, pärjäämme näillä (hyvä syy tehdä uudelleen parempien kuvien toivossa). Tämä ruoka ei nyt muutenkaan välttämättä ole kovin kuvauksellinen, sillä kyseessähän varsin epämääräinen klöntti. Maku on tosin taas täysin toisesta universumista.
Ideaa tähän ruokaan sain 52 weeks of deliciousness -blogista, jossa versio oli hieman erilainen, mutta perusajatus pysyi samana. Yllätyin siitä, miten hyvä tuo kastike oli. Yleensä en ole suuri tomaattikastikefani, mutta tässä ruoassa kyseinen kastike oli uskomattoman hyvää. Kastikkeessa on hyvä mielestäni olla hieman potkua, joten siinä voisi olla hyvä käyttää tuoretta chiliä, sikäli sitä on saatavilla. Juuston määrässäkään ei kannata pihistellä, se tuo hyvän höysteen komeuden päälle. Kannattaa ehdottomasti kokeilla, jos pitää tortilloista, mitä ilmeisimmin pitää näistäkin. Tortilloja täyttäessä kannattaa käyttää luovuutta ja kääriä ne miten haluaa. Itse koin hyväksi vaihtoehdoksi kääriä tortillalätyt umpeen ikäänkuin nyyteiksi, jolloin täyte pysyi hyvin niiden sisällä ja mehevyys säilyi.
Kasvisquesadillat
4-5 annosta8 täysjyvätortillaa
Täyte
1 kesäkurpitsa
1 banaanisalottisipuli
3 valkosipulin kynttä
1 tlk kidneypapuja (230 g)
3 rkl kauraranskankermaa
Kastike
2 tomaattia
1 banaanisalottisipuli
3 valkosipulin kynttä
50 g paprikaa
1 rkl omenaviinietikkaa
1 rkl kauraranskankermaa
1 tl sokeria
½ tl chilijauhetta
½ tl jauhettua juustokuminaa
½ tl yrttisekoitusta
2 dl vettä
ripaus mustapippuria
ripaus oreganoa
ripaus suolaa
päälle mozzarellajuustoraastetta (nykyään löytyy monia kasvipohjaisia versioita mm. Violife)
Kuutioi kesäkurpitsa ja laita paahtumaan 200 asteiseen uuniin muiden valmistelujen ajaksi (10-20 min). Pilko täytteen ja kastikkeen sipulit pieneksi ja kuullota öljyssä. Jaa sipulit puoliksi ja laita toinen osa monitoimikoneen kannuun ja toinen kulhoon. Lisää kannuun pariin palaan laitetut tomaatit ja paprika. Lisää kastikkeen loputkin ainekset ja surauta tasaiseksi, tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa.
Paista tortilloja paistinpannulla niin että ne rapeutuvat hieman ja saavat pintaväriä. Sekoita vielä täytteen kaikki ainekset keskenään (sipulit laitettiin jo aiemmin kulhoon ja kesäkurpitsat uunista).
Kaada kastiketta laakean uunivuoan pohjalle niin että pohja peittyy juuri ja juuri. Täytä tortilloja 2-3 ruokalusikallisella täytettä. Kääri ne umpeen (rulla ja päädyt kiinni) ja nosta uunivuokaan saumapuoli alaspäin. Asettele kaikki tortillat vuokaan vieriviereen. Kaada loput kastikkeesta tortillojen päälle, niin ettei kuivia osia jäisi uuniin palamaan. Ripottele juustoraastetta (raasta tarvittaessa ensin) vielä tortillojen päälle ja paista 200 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Tarvittaessa laita lopuksi uunin grillivastusta päälle hetkeksi, että pintaan tulee paistulia.
Tarjoile lämpimänä esimerkiksi vihreän salaatin kera.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti
Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!