Näin yhteishyvässä ohjeen tällaiseen mantelimannaan. Ohje vaikutti niin hauskalta, että päätin sitten kokeilla sitä. Lopputulos muistutti vaniljakiisselin ja mannapuuron välimuotoa. Manteli kyllä maistui tästä, mutta jos sen läsnäolosta ei olisi tiennyt etukäteen, ei sitä välttämättä olisi hoksannut.
Mainio kevyen raikas jälkiruoka tästä tuli, joten suosittelen kokeilemaan. Veriappelsiini sopi erityisen hyvin tasapainottamaan pehmeää mannakiisseliä.
Mantelimanna
2 annosta3 dl mantelimaitoa
1 rkl perunajauhoja
1½ dl mantelijauhetta
2 rkl ruokosokeria
1 veriappelsiini
Laita kylmä mantelimaito ja perunajauhot kasariin ja sekoita hyvin. Laita levy päälle ja kun seos rupeaa lämpiämään lisää mantelijauhe ja sekoita hyvin. Kun seos pulpahtaa kerran nosta pois levyltä ja lisää sokeri. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.
Kuori veriappelsiini ja poista rihmat ja kalvot. Paloittele veriappelsiini.
Annostele manna kahteen annoskulhoon ja ripottele veriappelsiinipalat päälle.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti
Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!