Hernekeitto, tai ehkei sittenkään

3. helmikuuta 2015


Ruoka-alkemian vuotuisen taipaleen juhlistava postaus: yllätyskokeilu.
Kyseessähän ei siis ole hernekeitto, vaikka kuva erehdyttävästi sellaiselta näyttääkin. Tarkoituksenani oli valmistaa kasvissosekeitto ja kaapissa oli saatavilla kukkakaalia ja parsakaalia tuoreena. Jostain syystä en kuitenkaan tyytynyt tekemään vain perinteistä kukkakaali-parsakaalikeittoa, vaan halusin hieman boostata ruokaani. Tämän takia linssit päätyivätkin keitokseen ja täytynee todeta, että en ollut pettynyt kokeilunhaluisuuteeni.
Jostain syystä tosiaan lopputulos muistutti hernekeittoa niin ulkomuodoltaan, kuin maultaankin. Arvelen että hernekeittoinen maku on pitkälti linssien ansiota. Mutta tosiaan, tässä hernekeitolle hyvä haastaja.

Kahden kaalin linssikeitto

1-2 annosta

1 dl  punaisia linssejä
50 g kukkakaalia
50 g parsakaalia
½     kasvisliemikuutio
1 dl  kookosmaitoa
viherpippuria

Laita linssit, paloitellut kaalit ja kasvisliemikuutio kasariin. Lisää vettä niin, että ne peittyvät ja keitä kypsäksi, n. 15-20 minuuttia, riippuen linsseistä (esikypsytettyjä vai ei). Kun kaikki on kypsää, nosta kasari pois levyltä ja soseuta kasvikset keitinliemineen sauvasekoittimella tasaiseksi. Nosta takaisin levylle ja lisää kookosmaito ja mausta.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget