Jäljitelty tofu mustikkapiirakka

29. elokuuta 2015


Tämän herkullisen mustikkapiirakan idea Kahvia&Kasvisruokaa -blogista. Piirakka on helppo valmistaa ja lopputulos on todella mehukas.


Meillä tämä lauantai alkoi kauniilla aurinkoisella säällä ja eilisen sateen jälkeen ei voi olla olematta hyvällä tuulella. Vaikka sateesta pidänkin, lämmin ilma tekee kuitenkin terää, eikä se mökin märkä nurmikenttä ulkohuussiin mennessä ole niin kovin miellyttävä kokemus... Tänään voisi ehkä jopa pyöräyttää vohveleita aamupalaksi ja toivoa, että tästä mustikkapiirakasta olisi vielä jämät kaapissa jäljellä.
Ruuanlaitossa hienointa omien oivallusten lisäksi on hyvien reseptien löytäminen. Huomaan usein etsiväni reseptiä tarkoitukseen x ja lopulta kehitteleväni reseptin tarpeisiini itse. Useimmiten saatan ottaa vaikutteita joistain resepteistä, mutta suurimmat linjaukset tulevat kuitenkin itseltä. Joskus kuitenkin on mukavaa yllättyä positiivisesti, kun löytää sellaisia reseptejä, joita ei tarvi oikeasti muuttaa. Mielestäni on eri asia muuttaa paria raaka-ainetta ohjeesta sen mukaan, mitä on omassa kaapissa saatavilla tai makumieltymysten mukaan, periaatteella "en pidä oliiviesta joten en käytä niitä". Onhan se kuitenkin ruuanlaitoin syvin olemus soveltaa reseptejä omiin tarkoituksiin sopivaksi. 
Sitä tulee usein vain niin hyvälle tuulelle, kun löytää sellaisia ohjeita, jotka on toteutettu samalla ajatuspolitiikalla mitä itse tekisi. Näin minulle käy usein Liisan Kahvia&Kasvisruokaa -blogia selaillessani. Hänellä on mielestäni todella hyvä ote ruuanlaittoon ja reseptit ovat usein yksinkertaisia, eikä erikoisia raaka-aineita tai laitteita tarvita. Tämä mustikkapiirakka on loistava esimerkki yksinkertaisesta ohjeesta, joka on maukas ja terveellinen. Ohjetta muokkasin sen verran, että tein sen sopivaksi itselläni käytössä olevaan vuokaan ja vaihdoin pari raaka-ainetta sellaisiksi mitä kaapissani oli/ei ollut.

Tämä mustikkapiirakka on todentotta herkullinen ja mainio. Koostumus on sopivan kiinteä, että tätä pystyi syömään ihan käsinkin, eikä tarvinnut haarukoiden kanssa ruveta hienostelemaan. Makeus oli myös kohdillaan, juuri sopivasti makeutta muttei kuitenkaan ällömakea. Kookosöljy toi mukavaa raikkautta pohjaan ja koko asunto tuoksui niin ihanalta kun nostin piirakan uunista. Kannattaa siis valmistaa tätä jo senkin takia, että tuoksu on päätä huumaava.

Mustikkapiirakka tofulla

26 cm piirakkavuoallinen

250 g        silken/pehmeää tofua
4 rkl          sitruunamehua
1 dl           mantelimaitoa
1 dl           kookosöljyä
2 dl           kaurahiutaleita
1½ dl        täysjyvävehnäjauhoja
1 tl            soodaa
½ tl           vaniljauutetta
ripaus       kardemummaa
ripaus       suolaa
1 dl+1 rkl kookossokeria
3-4 dl       mustikoita

Sekoita tofu, sitruunamehu, maito ja öljy sekaisin sähkövatkaimella tai puulastalla, niin ettei paakkuja jää.  Lisää sekaan loput raaka-aineista, paitsi mustikka ja sekoita hyvin. Kaada noin 2 dl mustikoista sekaan ja sekoita. 
Kaavi taikina leivinpaperoituun piirakkavuokaan (26 cm halkaisija) ja tasoita. Ripottele loput mustikoista taikinan päälle.
Paista 175 asteisessa uunissa 45-50 minuuttia.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget