Riisikakut suklaisella avokadotahnalla

10. helmikuuta 2016


Mietitkö miten tylsistä riisikakuista saisi astetta parempaa välipalaa? Suklainen avokadotahna ja tuoreet hedelmät tekevät niille ihmeitä. Äärimmäisen helppoa ja nopeaa, kelpaa vaikka välipalaksi.


Heipä hei!

Kuka muu muistaa riisikakut lapsuuden herkkuna? Pienenä himoitsin usein riisikakkuja, ja sitten kun niitä lopulta sain, ne eivät olleetkaan ihan yhtä hyviä sellaisenaan, miltä näyttivät. Niinpä erinäiset täytteet olivat varsin olennaisia... Nykyään makuhermoni ovat kuitenkin edistyneet sen verran, että riisikakut ovat herkullisia sellaisenaankin. Nytpä vielä ollaan niinkin hyvässä tilanteessa, että riisikakkujakin alkaa olemaan montaa eri sorttia, eikä vain niitä maustamattomia ja juustojauhemaustettuja. Friggsiltä on tullut uusia ohuita, erilaisilla siemenillä ja mausteilla tehostettuja riisikakkuja, jotka muuten ovat hyviä! Oma suosikkini oli mustapippurilla maustetut hampunsiemen-riisikakut. Kaivelempa tässä vieläkin rosmariinin paloja hampaiden kolosta (huomio, rosmariiniriisikakkuja ei kannata syödä ennen luennolle lähtöä).

Muistan lapsuudestani myös jossain vaiheessa kaupassa myynnissä olleet puolittain suklaaseen dipatut riisikakut. Ne olivat jotain parhautta. Koska en aio tyytyä vain hienoihin maustettuihin siemenriisikakkuihin vaan haluan boostata ne ihan uudelle tasolle, suklaata en voinut olla jättämättä. Koska sula suklaa olisi selkeästi ollut liian tylsää, otin käyttöön avokado-suklaatahnan, jota vanukkaanakin joissain ohjeissa kaupataan. Se on vain niin yksinkertaista valmistaa ja lopputulos on aina herkullista. Välipalat ovat kivoja myös silloin, kun ne näyttävät nätiltä ja koska hedelmät vain ovat hyviä ja terveellisiä, niin tuoreita hedelmiä ohuiksi siivuiksi ja suklaatahnan päälle niin yksinkertainen kokonaisuus on siinä. No ehkei sittenkään vaan ripotellaan vielä hieman siemeniä ja kookoshiutaleita. Täydellistä. Yksinkertaista ja nopeaa, niinkuin välipalan kuuluukin. Valmiiksi kuorruttamani riisikakut hävisivät hälyyttävän nopeasti lautaselta. Onneksi jätin osan tahnasta jääkaappiin odottamaan huomista.

Kuten sanottua, nämä riisikakut ovat äärimmäisen helppoja valmistaa ja hyvin syöjäystävällisiä, sillä lisättyä sokeria ei ole, mutta kokonaisuus on makea. Tuoreet hedelmät tekevät riisikakuista vielä näyttävän näköisiä, joten älä epäröi käyttää suosikkihedelmiäsi! Valitsin omiin riisikakkuihini päärynän ja viikunan, mutta omena, appelsiini tai vaikka aprikoosi sopivat myös loistavasti kuorrutteen päälle. Näitä voisi vaikka tarjota kylään tuleville kavereille, eikä tarvitsisi miettiä mitä kaikkea he voivat syödä, sillä nämä ovat gluteenittomia, vegaanisia ja ties mitä -ttomia.

Ei pidä kuitenkaan unohtaa, että tämä resepti on toteutettu Ruoka.fi:n ja Friggs:n ruokablogaajille järjestämää kisaa varten, jossa äänestäjät ovat mukana 100 euron Decanterin lahjakortin arvonnassa. Käyhän siis äänestämässä näitä superherkullisia suklaisia riisikakkuja alla olevan kuvan linkistä. Jos kuva ei toimi, sivulle pääsee myös TÄSTÄ. Äänestää voi 2.3.16 asti.


Tämä sama resepti löytyy myös Ruoka.fi-sivuilta täältä.

Riisikakut suklaisella avokadotahnalla

12 annosta

12 Friggs chiasiemen&merisuola riisikakkua

Suklaa-avokadotahna
1 kypsä avokado
1 kypsä banaani
1 rkl kaakaojauhetta

Päälle
hedelmiä kuten viikunaa, päärynää tai omenaa
kookoshiutaleita
seesaminsiemeniä

Soseuta kuorittu avokado, banaani ja kaakaojauhe tahnaksi.
Levitä suklaa-avokadotahna riisikakuille.
Pese käyttämäsi hedelmä hyvin ja leikkaa siitä ohuita siivuja. Asettele siivut suklaatahnan päälle ja koristele kookoshiutaleilla ja seesaminsiemenillä.

Suklaatahna säilyy jääkaapissa pari päivää tiiviissä rasiassa.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget