Sairastelevan flunssankarkotuspuuro

26. helmikuuta 2016


Flunssaa liikkeellä tai muuten vain mieliteko raikkaaseen puuroherkkuun? Tämä puuro karkottaa varmasti flunssat ja kurkkukivut, etenkin jos uskot sen tehoon. Tyrneilla, päärynällä, inkiväärillä ja siemenillä tehostettu kaurapuuro.


Mukavaa perjantaita.

Kuten jo aiemmin mainitsin, syömiseni on viimeaikoina ollut hieman rajoitettua hammasoperaation takia. Näinpä siis kaikki helposti sulava ja ei-pureskeltava on ollut viimeaikoina suosiossani. Toki nyt jo lähestulkoon kaiken syöminen onnistuu, kunhan pureskelun suorittaa hieman varoen. Jos unohtaa tällaiset spesiaalitapaukset, kuten minulla nyt on, nyt on yllättävän paljon kaikennäköisiä tautejakin liikkeellä, flunssaa ja sensellaista. Näinpä siis terveellinen ja helposti imeytyvä ruoka on ihan paikallaan. Vitamiinit ja muut varmaankin auttavat hieman flunssaoireisiin, joten ei siitä ainakaan haittaa ole niitä popsia ruuassakaan. 

Tyrnimarjathan ovat kunnon C- vitamiinia ja karotenoideja. C-vitamiinin sanotaan vahvistavan elimistön immuunipuolustusta. Eli siis paljon kaikkea hyödyllistä, tyrnin terveysvaikutustenhan sanotaan olevan runsaat. Tämän puuron hienoudet eivät toki rajoitu vaan tyrniin vaan myös päärynä, siemenet ja kaura suorittavat omaa rooliaan. Tässä puurossa on siis runsaasti kuitua ja proteiinia ja voidaampa samalla ajatella, että kolesteroliarvotkin laskevat kauran ansiosta. Vatsa voikin sitten hyvin kauran ja siementen ansiosta. Ei pidä kuitenkaan unohtaa inkivääriä, joka tuo puuroon ihanaa mausteisuutta ja samalla sen uumoillut lukuisat terveyshyödyt auttavat tukalaa oloa. Inkiväärinhän väitetään mm. poistavan nenän tukkoisuutta ja auttaa ruuansulatusjärjestelmää. 

Eli siis voidaan tiivistetysti sanoa, että tämä puuro toimii oikeastaan jokaiseen vaivaan, jota saatat keksiä. Mainio yleislääke.


Jos koet, ettet pode minkäänlaisia flunssan tai muun huonon olon oireita, älä huoli, voit silti herkutella tällä puurolla! Tätä puuroa voi siis syödä ihan vain herkkunälkään tai tehdä vaikka viikonloppuaamupalaksi. Pidän itse kovasti puuroista ja niitä on ihana kuorruttaa kaikilla erilaisilla tavoilla, jolloin lopputulos on aina hieman erilainen. Puuron ei siis tarvitse olla tylsää ja geneeristä vaan voit tehdä siitä ihan sellaisen kun haluat. 

Viimeaikoina olen innostunut lisäämään puuroon tuoreiden tyrnien sijaan myös kuivattua tyrnirouhetta. Se tuo mukavasti makua puuroon, eikä tarvitse miettiä säilyvyyttä. Puuroihin on myös helppo lisätä kaikenmaailman siemeniä, kurpitsan-, pellavan-, auringonkukan-, hampunjnejnejne. siemenet sopivat oikein mainiosti puuroihin, ihan mitä nyt sattuu vain löytymään. Kannattaa myös joskus kokeilla lisätä puuroon vaikka jugurttiakin, se sopii yllättävän hyvin, vaikkei heti tulisi ajatelleeksi jugurtin lisäämistä puuroon. Onko sinulla jotain hyviä puuronkuorrutusvinkkejä?

Flunssankarkottajapuuro

2 annosta

2 päärynää
2 cm pala inkivääriä
2 dl isoja kaurahiutaleita
3 rkl siemeniä (pellava, auringonkukka, kurpitsa...)
2 dl kasvimaitoa
3 dl vettä

päälle tyrnimarjoja

Paloittele päärynä ja raasta inkivääri kasariin. Lisää hieman vettä ja keitä päärynöitä kunnes ne soseutuvat (n. 5 min). Lisää sekaan loput aineksista ja keittele miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Anna halutessasi hautua jonkin aikaa poissa liedeltä.
Tarjoile tyrnimarjojen tai muiden marjojen kanssa.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget