Mansikka-pippuripasta - pasta-annos kesään

25. heinäkuuta 2018


Kesäisessä pastassa maistuvat tuoreet ja maukkaat raaka-aineet. Mansikka sopii suolaisiin ruokiin yllättävän hyvin, tällä kertaa yhdistin mansikat mustapippuriin.


Tuoreet mansikat ovat selvä kesän juttu. Perinteisestihän ne menevät jälkkärinä tai jälkkärissä, mutta niitä voi käyttää myös suolaisissa ruuissa! Mansikat ovat tuttuja ehkä salaatissa, mutta erityisen hyvin ne sopivat pastaan! Kun pasta-annokseen yhidstää mansikoiden kaveriksi paljon tuoreita kasviksia, huutaa ruoka-annos täyttä kesää.

Makeat ja hieman happamat mansikat tarvitsevat mielestäni suolaisessa ruuassa jonkun vahvan makuparin, että lopputulos olisi tasapainoinen. Tässä ruuassa mansikoiden makuparina on mustapippuri ja vielä reilu määrä sitä. Kaslinkin pippuri-kaurakerma on juuri täydellinen tähän ruokaan, sillä pippuri maistuu siinä reilusti. Jos kuitenkin annoksesta haluaa täysin gluteenittoman, kannattaa kaurakerman sijaan käyttää esimerkiksi manteli- tai soijakermaa ja lisätä mustapippuri erikseen.


Valitsin mansikkapastaan kesäisiä ainesosia mansikoiden lisäksi, kuten herneitä, raitajuurta ja herne Jalotempeä. Juuri herneistä valmistettu Jalotempe sopii kesäiseen pasta-annokseen hyvin, sillä se on valmiiksi jo vihertävän sävyistä ja on miedon makuista, joten annoksen muutkin ainekset maistuvat hyvin. Maistoin nyt ensimmäistä kertaa herne Jalotempeä ja ihastuin siihen heti! Se on ihanan miedon makuista verrattuna soija- tai härkäpapuversioon, että siitä on helppo pitää. Kurkkaa muuten myös tämä Jalotempe-salaattiresepti!

Mausteeksi pasta ei tarvitsekaan oikeastaan pippurikerman lisäksi juuri muuta. Happamuutta toki toin lorauksella balsamicoa, mutta muuten kokonaisuus on täydellinen. Ja mikä parasta, tämä pasta maistuu taivalliselta nimenomaan kylmänä! Niin hassulta kuin se ehkä saattaa kuulostaakin, mutta kuumiin hellepäiviin tämä on ainakin loistava ruoka.


Mansikka-pippuripasta

2 annosta

n. 150 g (gluteenitonta)pastaa

125g/1pkt herne Jalotempeä
1 rkl öljyä
1 iso raitajuuri
100 g sokeriherneitä palkoineen
1 dl pippurikaurakermaa (täysin glut. versio mantelikermaa+1 tl mustapippuria)
(1 rkl maissitärkkelystä)
½ dl ravintohiivahiutaleita tai vegeparmesania
2 dl mansikoita
1-2 rkl balsamicoa tarjoiluun


Keitä pasta paketin ohjeen mukaan.

Leikkaa tempe, raitajuuri ja herneenpalot paloiksi. Aloita paistamalla tempeen ruskea pinta pannulla öljyssä. Lisää pannulle raitajuuri ja herneet. Kun kasvikset saavat hieman väriä, lisää pannulle keitetty pasta, kaurakerma ja ravintohiivahiutaleet/juusto. Jos kastike on kovin vetistä, lisää maissitärkkelystä. Sekoita hyvin ja odota että seos kiehahtaa.

Nosta pasta kasviksineen lautasille ja ripottele pinnalle mansikat ja lorauta balsamicoa. Tarjoile lämpimänä tai kymänä.


Seuraa Ruoka-alkemistia myös somessa!


2 kommenttia :

  1. Enpä ole koskaan tullut ajatelleeksi laittaa mansikoita pastaan! Vaikuttaa niin jännälle, että pakko ehkä testata :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, en mäkään ajatellut ensimmäisenä että teempäs nyt mansikkapastaa, mutta koska niitä oli jääkaapissa niin miksi ei! :D Mutta ei kyllä kaduttanut, sillä tää oli yksi parhaita pasta-annoksia hetkeen!

      Poista

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget