Kaurainen raparperipaistos

17. kesäkuuta 2014

Alkukesän herkkuja raparperista.
En ole koskaan leiponut raparperista paljoa mitään saati ylipäätään muodostanut erityistä mielipidettä siitä. Parina viimevuonna olen kuitenkin jälleen innostunut tästä kevään herkusta, jota meillä kotonakin kasvaa runsain määrin, että olen ruvennut kokeilemaan erilaisia reseptejä ja ideoita.
Tässä raparperipaistoksessa oli ideana ihan perinteinen raparperipaistos murupäällisellä, mutta kokeilin tehdä itse murupäällisestä hieman erilaisen. Jugurtti toimii rasvan sijasta rakenteentuojana ja pehmikkeenä ja muskovadosokeri tuo makeutta ja hyvää hieman kanelista makua. Tämä murupäällinen on rakenteeltaan aavistuksen pehmeämpää kuin perinteinen, mutta omasta mielestäni molemmat ovat kutakuinkin yhtä maukkaita, suosittelen siis kokeilemaan tätäkin versiota!

Raparperipaistos

6 annosta

Täyte
4 pientä tai 2 isoa raparperin vartta (arviolta 3 dl)
2 rkl muskovadosokeria

Muruseos
1 dl kaurahiutaleita
½ dl kauraleseitä
½ dl pähkinärouhetta
1 rkl muskovadosokeria
3 rkl maustamatonta soijajugurttia

tarjoiluun lisää jugurttia tai kauravaniljakastiketta

Kuori ja paloittele raparperi pieneksi ja lisää uunivuoan pohjalle. Ripottele sokeri tasaisesti raparperin palojen päälle.
Valmista muruseos. Lisää kulhoon kuivat aineet. Muskovadosokeri paakkuuntuu helposti, joten huolehdi, että se on irtonaista, paakut voi hajottaa käsin tai lusikalla. Lisää jugurtti muruseokseen ja sekoita huolella.
Lusikoi muruseos tasaisesti raparperin palojen päälle.
Paista paistosta 175 asteisessa uunissa 20-30 minuuttia. Tarkkaile, ettei muruseos pääse palamaan.
Tarjoile vaniljakastikkeen tai maustamattoman jugurtin kanssa.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget