Hamppumakaronilaatikko paistinpannulla

20. huhtikuuta 2015


Valmistin aiemmin hamppumaitoa hampunsiemenistä. Maidon valmistuttua seuraava ongelma olikin se, mitä siitä valmistaisi. Tässä internet ei oikein tukenut päätöstäni, tai sitten googlaitulaitoni olivat hieman ruosteessa. Jokatapauksessa lopulta päädyin näinkin tylsään lopputulemaan. Tosin tämän ruuan maussa ei ollut mitään tylsää, päinvastoin, makaronilaatikko uudella twistillä. Epämakaronilaatikkomaisen tästä teki myös se seikka, että laiskuuksissani ja nopeudenhalussani toteutin koko hökötyksen paistinpannulla, se toimi jopa yllättävän hyvin.
Kasviksista, pastasta ja hamppumaidosta syntyi siis nopeasti näinkin herkullinen makaroniruoka. Huomatkaa hieno aakkospastani, jonka löysin aikoinaan jostain pikkuputiikista. Hamppumaito toi hyvän, vaikeasti kuvailtavan, ehkä hieman metsäisen maun tähän ruokaan. Itseäni tämä maku muistutti lähinnä suppilovahveroista, jotka sitten myös osaltaan päätyivät tähän mukaan. Jos juustohammasta sattuu kolottamaan oikein kovasti, laatikon päälle voi paistinpannulla siivuttaa pari juustoviipaletta ja antaa niiden lämmetä siihen. Itselläni oli testikäytössä Violifen original (maidotonta) juustoa, jota saa mm. Tampereen Runsaudensarvesta. Olen nähnyt useammin mainoksia kyseisestä juustosta, mutta en vielä vain saanut aikaiseksi kokeiltua, etenkin tyyris hinta hieman siinä harmittaa. Mutta jokatapauksessa sitä tuli kokeiltua ja se toimi tässä oikein hyvin. Kokonaisuutena siis hyvä ruoka.

Hamppumakaronilaatikko

2 annosta

2 dl    täysjyväpastaa
100 g parsakaalia
½ dl   soijarouhetta
2 rkl   kuivattuja sieniä (käytin suppilovahveroita, voi olla toki tuoreitakin)
2 dl    hamppumaitoa
mustapippuria
savupaprikajauhetta
yrttisuolaa

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
Pilko parsakaali pienemmiksi paloiksi. Lisää parsakaali, soijarouhe ja kuivatut sienet paistinpannulle ja lorauta sekaan hieman vettä, ei kuitenkaan paljoa. Höyrytä niin, että parsakaalit kypsyvät ja sienet ja soijarouhe pehmenee. Kun pasta on kypsää ja paistinpannulta haihtunut ylimääräinen vesi, sekoita pasta paistinpannulle muiden ainesten sekaan. Mausta ja tarkista maku, lisää jotain mausteista tarvittaessa. Kaada hamppumaito pannulle ja tasoita seos lastalla tasaiseksi ja laita levy pienemmälle. Anna hautua noin 10 minuuttia miedolla lämmöllä, kunnes hamppumaito hyydyttänyt seosta sopivasti. Hamppumaito käyttäytyy hieman munamaitomaisesti.
Tarjoile lämpimänä.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget