Marinoitua parsakaalia ja cashewpähkinöitä

27. huhtikuuta 2015


Tässä olisi sitten aiemmin julkaisemani höyrysämpylöiden lisukekaveri eli marinoidut parsakaalit cashewpähkinöiden kera. Idea tähänkin ruokaan lähti mainitsemastani tamperelaisesta Masu Asian Bistrosta, jossa söin hyvin saman tyyppistä ruokaa.
Halusin parsakaaleihin hieman potkua, joten sekaan päätyi myös yksi chili (ilman siemeniä, ei nyt kuitenkaan liioitella). Kokonaisuus toimi mainiosti ja kastikkeesta tuli juuri sopivaa. Valmiin tuotoksen värikin oli varsin hauska punaisine pilkkuineen. Näitä voisi tarjoilla ihan myös jonkinlaisena alkupalana tai miksei vaikka pelkästään pääruokana? 


Marinoitua parsakaalia ja cashewpähkinöitä

2 pääruokaa tai 4 lisuketta

400 g parsakaalia
1        chili
1 dl    cashewpähkinöitä
2 rkl   soijaa
2 rkl   osterikastiketta
1 rkl   hoisinkastiketta
3 rkl   seesaminsiemeniä

Pilko parsakaali pienemmäksi ja laita wokkipannulle hautumaan cashewpähkinöiden ja vesitilkan kanssa. Pilko chili ihan pieneksi, liian kovan tulisuuden välttämiseksi jätä siemenet ja rihmat kokonaan pois ja lisää vain punainen osa parsakaalien sekaan. Anna hautua 10-15 minuuttia, kunnes parsakaalit ovat hieman pehmenneet ja vesi haihtunut. Lisää kastikkeet ja seesaminsiemenet ja sekoita. Paista vielä hetki.
Tarjoile lämpimänä.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget