Raa'at pääsiäishiidenkivet

4. huhtikuuta 2015Nämä munat perustuvat löyhästi Kahvia & Kasvisruokaa -blogin kookos-cashewpalloihin. Mieleni teki valmistaa näitä pääsiäisen kunniaksi, mutta huomasinkin kotona unohtaneeni hommata olennaiset värkit kaupasta... Toisinsanoen kiire oli kova enkä ehtinyt suolapaahtamaan blankkoja cashew-pähkinöitäni, joten ne menivät sellaisenaan. Samoin huomasin, että taatelit uupuivat kaapistani (koska olin syönyt pari viimeistä sellaisenaan...), joten tein testin ja käytin viikunaa sen sijaan.
Lopputulos oli kuitenkin aika hyvä tai sanotaanko, että yllättävän hyvä. Suurimmaksi ongelmaksi varmaan muodostui kunnianhimoinen suklaamunatavoitteeni ja lopputulos muistutti enimmäkseen Asterix-sarjakuvissa esiintyneitä hiidenkiviä. Noh, eipä ulkonäkö ole ennenkään makua haitannut, joten olen kuitenin tyytyväinen lopputulokseen. Ihan hauska kokeilu ja maku oli herkullinen.

Raa'at pääsiäismunat

noin 10 munaa

2 dl   cashewpähkinöitä
1 dl   kookoshiutaleita
3       pehmeää kuivattua viikunaa
1 rkl sulaa kookosöljyä

Kuorrute
1 rkl raakakaakaojauhetta
1 rkl sulaa kookosöljyä
kookoshiutaleita

Surauta ainekset tehosekoittimessa sekaisin. Aja seosta kunnes siitä tulee tahmaista, tämä voi viedä muutaman minuutin laitteesta riippuen. Nosta massa hetkeksi jääkaappiin tai pienemmäksi hetkeksi pakastimeen. Kun se on jähmettynyt hieman, muotoile siitä palloja/munia ja asettele leivinpaperille.
Valmista kuorrute sekoittamalla raakakaakaojauhe ja sula kookosöljy keskenään laakeassa kulhossa. Pyörittele munat kuorrutteessa ja ripottele kookoshiutaleita päälle. Nosta jääkaappiin jähmettymään ainakin 15 minuutiksi.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget