Salmiakkiset minikurpitsakakut suoraan mukista kahdelle

27. lokakuuta 2015


Jos mieli tekee herkkuja, mutta syöjiä ei ole paljoa, nämä salmiakkiset minikurpitsakakut ovat loistava apu kyseiseen hätään. Apteekin salmiakki tuo suolaisen tujahduksen muutoin makeahkoon kokonaisuuteen. Kakku maistuu entistä paremmalta vaniljasokerilla maustetun jugurtin kanssa tarjoiltuna.


Synkkää tiistai-iltaa!
Täällä on ainakin tullut pimeä jotenkin hämärän (heheheh) ajoissa. Kun tulin neljän aikoina asunnolle, ihmettelin kummallista valaistusta, mutta kummastus johtuikin siitä, että aurinko oli jo pitkälti laskemassa. Noh, eipä siis valoa tämän päivän ruokakuvauksille. En kuitenkaan tullut tästä valon puutteesta surulliseksi, sillä se mahdollisti jännittävät halloweenkuvat (en siis suinkaan myönnä itselleni, että kuvat olisivat puutteissaan epätarkkoja). Käytin kuvausalustana mustaa karvatyynyäni, jonka olen nimennyt akakabuto-tyynyksi. Se toimi varsin mainiosti näiden pienten kakkujen alustana ja loi sopivan epämääräisen pohjan.


Olin pitkään jo miettinyt, mitä tekisin pöydälläni lojuneesta Apteekin salmiakki-rasiasta. Aiemmin ajattelin sen päätyvän mustikkamuffinsseihin, mutta koska en saanut niitä koskaan aikaisesti, salmiakki sai tehostaa näitä kurpitsakakkusia. Apteekin salmiakki on ehkä parasta salmiakkia, jota tiedän. Sitä tulee kuitenkin harvoin hommattua ja näemmä silloinkin kun tulee, sitä ei tule syötyä. En ole oikein koskaan ollut karkki-ihminen, niinpä siis nämäkin salmiakit päätyivät pitkällisen harkinnan jälkeen vasta nyt pataan. Ajattelin, että halloween-reseptit ovat usein jotain hienoa ja jännittävää, jota voi tarjoilla isolle porukalle. Jos kuitenkin tilanne on se, että isoa porukkaa ei ole tulossa ja haluaisi vain herkutella keskenään, niin miksipä ei silloinkin voisi hemmotella itseään. Niinpä siis tässä pienen mittakaavan ohje kahteen mukissa valmistettavaan minikakkuun. Toisaalta voihan näitäkin tehdä useamman vain moninkertaistamalla ohjeen, mutta näin ainakin on mahdollista tehdä vain kaksi.


En juhlista halloweenia sen kummemmin, onhan se ihan hauska päivä siinä missä muutkin, mutta ei sen ihmeempää. Jos nyt kutsun sattuisin saamaan halloweenaiheiseen tapahtumaan, en välttämättä jättäisi menemättä, mutta ei sitä itse tule sen suuremmin mitään järjestettyä. Välillä tuntuu, että halloweenkin on nykyään niin ikävän massakaupallinen tapahtuma, onhan koristeet ja naamiaisasut ihan hauskoja, mutta ehkä niitä ei tarvisi kuukautta aiemmin ruveta kauppailemaan kauppojen hyllyillä. Noh, ehkä olen vain tylsä ihminen tai jotain. Hyvin syömistä tämäkään juhlallisuuspäivä ei tule estämään, niinkuin ei mikään muukaan päivä, joten hyvää ruokaa ajattelin kyllä ehdottomasti tehdä. En yhtään ihmettelisi, jos ruokani sisältäisivät paljon kurpitsaa... Kaupassa sattui olemaan Hokkaido-kurpitsat 68 sentin kilohintaan, joten niitä nyt sitten on (oli) useampi kaapissa. Namnamnam


Kurpitsakakusta pitäville tämä on loistava ohje. Mukikakku jää sopivan tahmaiseksi ja kun sen syö lämpimänä, niin lopputulos on miltei taivaallinen. Salmiakkipalaset maistuvat taikinassa ihanina tujauksina ja tuovat suolaisuutta, ne eivät kuitenkaan ole liian voimakkaita peittääkseen kakun muuta makua alleen. Halusin tehdä näille kakuille myös jonkinlaisen kastikkeen, ja koska kastikkeen piti olla helposti toteutettavissa vain kahdelle henkilölle, niin maustamaton jugurtti toimi loistavasti siinä. Vaniljasokerilla jugurttiin sai mukavasti makua ja kokonaisuus kruunaantui. Tämän ohjeen voi tarvittaessa tehdä myös maidottomalla korvaamalla maidon ja jugurtin kasvispohjaisilla versioilla.

Salmiakkiset minikurpitsakakut kahdelle

2 annosta

½ dl    kurpitsasosetta
1 dl     kaurahiutaleita
1 rkl   pellavansiemenrouhetta+3 rkl vettä
1 rkl   muscovadosokeria
1 rkl   Apteekkin salmiakkipastilleja
1 rkl   rypsiöljyä
3 rkl   valinnaista kasvimaitoa
ripaus leivinjauhetta
ripaus kanelia

Kastikkeeksi 1 dl maustamatonta soijajugurttia + 2 tl vaniljasokeria
Apteekin salmiakkipastilleja koristeluun

öljyä vuokien voiteluun

Surauta kurpitsasose ja kaurahiutaleet tasaiseksi massaksi kulhossa. Lisää sekaan ensin keskenäänsekoitettu pellavansiemenrouhe ja vesi. Lisää sitten loput aineksista ja sekoita taikina hyvin.
Öljyä kaksi uunikestävää mukia ja levitä sitten taikina mukeihin. Paista kakkusia 175 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia, riippuen mukin pohjapinta-alasta.
Sekoita jugurtti ja vaniljasokeri keskenään. Tarjoile vielä hieman lämpimät minikakut jugurttikastikkeen ja salmiakkien kanssa.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget