Sienisalaatilla kuorrutettu saaristolaisleipä maistuu varmasti kaikille ja siitä saa hyvän lisän alkupaloiksi tai juhlapöydän tarjottaviin.
Erilaiset täytteet leiville ovat joulun odottelussa erityisen maistuvia. Mielestäni harva asia voittaa mehukasta saaristolaisleipää kuorrutettuna jollain hyvällä täytteellä. Tähän asti porkkalatahna ja savutofutahna ovat olleet suosikkejani. Porkkala toimii myös erinomaisesti piparjuuritahnan kaverina torttutaikinalevyn päällä. Nyt sitten kehittelin näille jutuille kaveriksi maukkaan sienisalaatin, joka toimii niin sellaisenaan kuin leivänkin päällä.
Perus sienisalaateista poiketen sienet ja sipuli paistetaan ensin. Sienisalaatin seasta löytyy myös maustekurkkua, joka tuo mukavaa rapsakkuutta salaattiin. Salaatin kaveriksi leivälle sopii pieni suilaisuus, joten lisäsin vielä "merilevämätiä", joka löytyy kaupasta esimerkiksi nimellä cavi-art. Merilevämäti on hämäävästi sijoitettu useimpiin kauppoihin kalahyllyyn, joten älä lannistu vaikka ei heti meinaisi löytyäkään.
Sienisalaattileivät
n. 20 leipää
Sienisalaatti
1 punasipuli
tilkka öljyä
n. 3 dl kypsiä metsäsieniä tai herkkusieniä
1 prk kaurafraichea
1 maustekurkku (n. 10 cm)
1 rkl sitruunamehua
1/2 tl valkopippuria
Suolaa maun mukaan
Lisäksi
Saaristolaisleipää
Vegaanista mätiä esim cavi-artia
Tilliä
Sitruunaa
Pilko punasipuli pieneksi.
Kuullota punasipuli pannulla ja lisää sienet pannulle. Jos sienet ovat jo kypsiä paista niitä pieni hetki sipulin kanssa. Jos sienet ovat vielä raakoja paista niistä neste pois. Anna jäähtyä.
Sekoita jäähtyneisiin sieniin kaurafraiche, kuitioitu maustekurkku ja mausteet. Tarkista maku ja mausta lisää tarvittaessa.
Leikkaa leivästä siivuja, lusikoi sienisalaattia leiville. Koristele merilevämädillä, tillillä ja tiristä sitruunaa päälle.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti
Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!