Helpot soijarouhepihvit

22. tammikuuta 2019


Soijarouheesta on helppo valmistaa herkulliset ja perinteisen makuiset pihvit. Usein kuitenkin koostumus jää murenevaksi, joten tässä on ohje jossa pihvit pysyvät varmasti hyvin kasassa!


Vaikuttaa siltä, että tavallisille, perinteisen makuisille ja hyvin koossapysyville pihveille oli kova kysyntä. Taannoin kyselin instan puolella kuka haluaisi sellaisiin pihveihin reseptin, ja kyllä-vastauksien määrä oli huikea! Samaa kysymystä näkee myös usein kyseltävän facebookin ryhmissä, joten tässä ne ovat! Soijarouheesta tehnyt pihvit joissa on vain tavallisia ainesosia ja ne pysyvät vielä hyvin kasassakin!

Soijarouhe on siitä kätevä raaka-aine, että sitä voi aina olla kaapissa varastossa. Oli sitten minkälainen ruokahätä tahansa, soijarouhe pelastaa helppoudellaan ja nopeudellaan. Jostain syystä soijatuotteita tunnutaan kuitenkin välteltävän ihan hämmentävistäkin syistä. Yliherkkyys tai allergia on toki asia erikseen, mutta osana monipuolista ruokavaliota en näkisi soijaa minkäänlaisena uhkana. En hormonitoiminnan tai GMO-asioidenkaan osalta. Joten aion itse ainakin syödä jatkossakin tofuni ja soijarouheeni rauhallisin mielin.


Nämä pihvit ovat tosiaan vastaus unelmiisi, ne ovat ihanan maukkaita ja valmistuvat niin helposti. Etenkin se ns. perinteisen suomalaisen ruuan tuntu näissä viehätti minua erityisesti. Perunamuusia kylkeen ja suomiruokafiilis on valmis. Usein sanotaan myös, että kasvisruoka on kallista. Näiden pihvien teko ei todellakaan ole kallista vaan päinvastoin. Sipulit saa ostettua pilkkahinnalla ja samasta kolmen euron soijarouhepussista saat tehtyä pihvit koko hiippakunnalle. Luettelinkohan jo tarpeeksi hyviä puolia? Mene siis ihmeessä jo kokkailemaan! Jos pidät enemmän mausteista, niin lisää ihmeessä vapaalla kädellä vaikka basilikaa tai chiliä.


Helpot soijarouhepihvit

10 pihviä

1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 rkl öljyä
3 dl tummaa soijarouhetta
2-3 dl vettä turvottamiseen
½ dl korppujauhoja
½ dl vehnäjauhoja
½ dl vettä
1 tl paprikajauhetta
½ tl mustapippuria
½ tl suolaa

öljyä paistamiseen

Kuori ja pilko sipulit. Kuullota ne öljyssä. Lisää pannulle kuiva soijarouhe ja paista sitäkin hetki sipulien kanssa. Lisää pannulle vettä noin puolen desin erissä soijarouheen turvottamiseksi ja anna veden imeytyä aina lisäyksien välissä. Kun soijarouhe on turvonnut, kaada seos pannulta kulhoon.

Sekoita soijarouheeseen loput aineksista ja sekoita hyvin. Jos tuntuu että seos ei pysy hyvin kasassa, lisää 1-2 rkl vehnäjauhoja.

Muotoile massasta pihvejä ja tasaa pihvien reunat hyvin irtoavien palojen välttämiseksi. Laita pihvit öljytylle pannulle paistumaan. Pihveistä ei kannata tehdä liian isoja, että niiden kääntäminen pannulla on helppoa. Paista pihvit molemmin puolin.


Vinkit!
  • Mitä pienemmäksi pilkot sipulit, sen paremmin pihvit pysyvät kasassa.
  • Tumman soijarouheen sijaan voi käyttää myös vaaleaa, tällöin pihvien väri jää myös kalpeammaksi, mutta maku on sama.
  • Korppujauhoja ei tarvitse turvottaa etukäteen. Lisäämällä korppujauhot kuivana suoraan taikinaan saa paremman lopputuloksen.
  • Voit muotoilla taikinasta myös pyöryköitä pihvien sijaan.


Seuraa Ruoka-alkemistia myös somessa!


20 kommenttia :

  1. Näitä voisi kokeilla. Kiitos ohjeesta! Vaikuttaa helpolta ja aineksia on aina kaapissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti maistuu! Sillä ajatuksella tämän reseptin kehitinkin, että ainekset voisivat löytyä jo suoraan kaapista.

      Poista
  2. Hei!
    Kiitos helposta ja selkeästä ohjeesta �� Ensimmäiset soijarouhepihvit ikinä ja hyviä tuli. Miehellekin hyvin maistui �� Kun olivat niin helpot tehdä niin tein heti perään toisenkin satsin vähän versioituna....veden tilalle laitoin kaapinpohjalle jääneet tomaattisoseen loput ja kun sipulit oli loppu niin käytin varsiselleriä. Paprikajauheen vaihdoin pizzamausteeseen. Hyviä tuli niistäkin, hiukan eri twistiä.
    Hieno blogi sinulla - kiitos ��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla, kiva kun tulit kertomaan! :) Helppous onkin juuri tämäm reseptin valtti.
      Tuo tomaattimurska+pizzamauste kombo kuulostaa tosi hyvältä! Niin se kuuluukin tehdä että resepteissä soveltaa sitä mitä kotona on :)

      Kiitti kommetista!

      Poista
  3. Hymynaamat jäi tuosta mun tekstistä pois...nyyh.....lue kysymysmerkit kuviksi :)

    VastaaPoista
  4. Onnistuisiko uunissa, onko ohjeita?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole itse vielä kokeillut uunissa, mutta eräs lukija oli kokeillut ja kuulemma toimi :) Hän oli paistanut 200 asteessa noin 20min. Kannattaa tarkkailla varmaan jo 10-15 min jälkeen että miten hyvin on paistunut

      Poista
  5. Todella hyviä ihan perusohjeellakin. Minäkin raavas mies innostuin tästä. Vaimon kans lisättiin raastettua perunaa, porkkanaa, Keiju yrttiöljyä ja yrttimaustetta. Toimii niinkin! Kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla että piditte! Raastetut kasvikset sopiikin tosi hyvin näiden kanssa :)

      Poista
  6. Kiitos. Tein tällaisia lähes 20 vuotta sitten nyt voisi olla taas aika. Tosiaan jotain kasvista voisin lisätä mukaan twistiksi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Magnis!
      Hyvä perusohje tämä onkin! :) Kasvikset kyllä sopivat pihvimassaan, saa vähän vaihtelua!

      Poista
  7. Varmaan voi kananmunan lisätä, jollei ole ihan vegaani😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä resepti ei sitä tarvitse vaan on hyvä juuri sellaisenaan. Pihvit pysyvät oikein hyvin kasassa. Ohje on tarkoitettu vegaaniseksi, suosittelen kokeilemaan sellaisenaan :)

      Poista
  8. Hyvä ohje oli! Lisäsin massaan vielä n. 1dl aurinkoikuivattua tomaattia ja tilkalla niiden omaa öljyä. Muotoilin massasta pyöryköitä ja hyvin pysyivät kasassa silti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista :)
      Aurinkokuivatut tomaatit sopivat varmasti hyvin! Kiva kun jaoit vinkin

      Poista
  9. Hei! Maku oli kyll oikeen hyvä perusohjeellakin. Mieskin veti 70 % pihveistä kerta istumalta. Varmaankin soijarouheessa on eroja. Minulla oli aika isorakeista, ja vaikka kuinka painelin taikinaa kasaan, oli lopputulos erittäin mureneva. Seuraavaksi kokeilen kyllä toisella rouheella ja täältä luetuilta maustamisvinkeillä. Kiitos hyvästä blogista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei kiitos kommentista! Varmaankin kyse voi olla soijarouheiden eroista, muistelisin että minulla on ollut soyappetitin rouhetta ja se on aika pientä rouhetta.
      Toivottavasti seuraavalla kerralla onnistuu rakennekin!

      Poista

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget