Sitruunaiset kanelipullat

27. maaliskuuta 2022


Raikkaan sitruunaiset kanelipullat valmistetaan uunivuoassa, jossa pullat kiinnittyvät hieman toisiinsa ja tekevät ihanan bostonkakkumaisen kokonaisuuden.


Sitruunalla maustetut kanelipullat tuovat hieman vaihtelua perinteisten korvapuustien makumaailmaan. Ei tarvita mitään kovin ihmeellistä sitruunan ja kuorrutteen lisäksi. Näiden pullien kanssa saa sotkea!


Olen ihastunut leipomaan pullat suoraan isoon vuokaan, jolloin ne kiinnittyvät hieman toisiinsa. Näin pullat säilyttävät erityisen hyvin kuohkeutensa ja pysyvät mehukkaana pidempäänkin. Olettaen siis, että ne säilyvät yhtään pidempään. Vuoassa paistettaessa pullien pinta rapeutuu hyvin, mutta koko sivusta pysyy mehevänä. Pullapelti on myös todella kauniin näköinen, joten sellaisen kehtaa laittaa tarjolle vaikka hieman parempaankin tapahtumaan.





Sitruunaiset kanelipullat

12 pullaa

Taikina
2½ dl valinnaista kasvimaitoa
25 g tuorehiivaa (tai 1 pss kuivahiivaa)
1 dl valinnaista sokeria
1 rkl kardemummaa
n. 6-7 dl vehnäjauhoja
3 rkl maidotonta margariinia esim keiju 3-öljyä

Täyte
2 rkl maidotonta margariinia esim keiju 3-öljyä
1 dl valinnaista sokeria (ruokosokeri tai kookossokeri tuo nätin värin)
3 tl ceylonin kanelia 2 tl tavallista kanelia
½ sitruunan raastettu kuori

Kuorrute 
150 g vegaanista tuorejuustoa esim Oatly kauralevite
½ dl tomusokeria
½ sitruunan raastettu kuori (säästä hieman koristeluun)
½-1 sitruunan mehu
ripaus suolaa

voiteluun 1-2 rkl valinnaista kasvimaitoa


Nosta margariini huoneenlämpöön pehmenemään.

Valmista taikina ensin. Lämmitä kasvimaito kädenlämpöiseksi (tuorehiivalle, kuivahiivalle lämpimämpi) ja sekoita siihen hiiva, sokeri ja kardemumma, odota hetki että näet hiivan reagoivan (nousee pintaan). Lisää jauhoja vähän kerrallaan ja sekoita ja vaivaa välissä. Kun olet lisännyt noin 6 dl jauhoja, vaivaa taikinaa ja lisää loput jauhot varoen ettei taikinasta tule liian kuivaa. Lisää pehmennyt margariini ja vaivaa taikinaa vielä hetki.

Pyöräytä taikina palloksi ja peittele. Anna kohota lämpimässä vedottomassa paikassa 30-50 minuuttia, kunnes taikina on kaksinkertaistunut.

Painele kohonneesta taikinasta ilmat pois ja kauli suorakaiteen malliseksi levyksi niin, että saat pitkältä sivulta leikattua 12 osaan. Levitä taikinalevylle pehmennyt margariini. Sekoita täytteen sokeri ja kaneli keskenään ja ripottele tasaisesti margariinin päälle. 

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.

Rullaa taikina rullaksi ja leikkaa rulla ensin puoliksi ja puolikkaat puoliksi ja neljännesosat kolmeksi palaksi, jolloin saat 12 palaa. Nosta rullat n. 20x30 cm uunivuokaan ja anna kohota vielä noin 30 min.

Voitele kohonneet pullat kasvimaidolla ja paista 225 asteisessa uunissa 12-15 minuuttia. Tarkkaile paiston loppuvaiheessa, etteivät pullat pääse tummumaan liikaa.

Valmista kuorrute pullien paistuessa.

Anna pullien jäähtyä hieman uunin jälkeen ja lusikoi kuorrute päälle vähän ennen tarjoilua.


Seuraa Ruoka-alkemistia myös somessa!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget