Tapiokavanukas

23. maaliskuuta 2014



Söin tapiokavanukasta ensimmäisen kerran eräässä Thaimaalaisessa ravintolassa ja makukokemus oli mitä mainioin. Sen jälkeen löysin tapiokahelmiä läheisestä aasiamarketista ja olenkin käyttänyt niitä aina silloin tällöin. Tapiokahelmiä löytyy useita erivärisiä, omani ovat vaaleanvirheitä. Yleisimmin taitaa löytyä valkoisia, joskus olen nähnyt myös mustia.


Olennaista tämän vanukkaan valmistuksessa on sen maustaminen. Tapiokahelmet itsessään eivät maistu oikeastaan miltään, eikä kookosmaidon lisäyksenkään jälkeen makunautinto ole mainittava. Siksi vaniljauute tuo hyvää lisämakua tähän, samoin erilaiset kastikkeet ja tuoreet hedelmät/marjat. Tälläkertaa käytin jo itsessään kovin makeaa mangoa soseena.

Vanukas

400 ml kookosmaitoa (1 tölkillinen)
½ dl     pieniä tapiokahelmiä
2 rkl     vaahterasiirappia
1 tl       vaniljauutetta (voi käyttää myös vaniljansiemeniä)
ripaus   suolaa

Mangokastike

1 mango
½ limetin mehu

Laita kookosmaito ja tapiokahelmet kasariin. Anna helmien turvota n. 30 min, kunnes niiden rakenne on hieman pehmentynyt. Lisää vaahterasiirappi. Laita levy päälle ja keitä miedolla lämmöllä niin, että seoksesta tulee viskoosisempi, 10-15min. Kun rakenne on sopiva, lisää vaniljauute (jos käytät vaniljansiemeniä, lisää ne vaahterasiirapin kanssa yhtäaikaa. Anna vanukkaan jäähtyä ja tarjoile mangokastikkeen kanssa tai sellaisenaan.

Mangokastike valmistuu helposti. Kuori ja viipaloi mango kulhoon/monitoimikoneeseen ja soseuta. Lisää soseeseen limen mehu.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget