Maukkaimmat kevätrullat

27. tammikuuta 2015



Tällaiset kevätrullat ovat olleet minulla jo pitkään eräänlainen uudenvuodenpravuuri. Aikoinaan sain jostain päähäni, että kevätrullat sopisivat hyvin uudenvuodenaaton ruokapöytään alkupaloiksi. Sittemmin olen muunnellut tätä reseptiä aina vain parempaan suuntaan makumieltymysten mukaisesti.


Olennaisimpana kevätrullien täytteessä on se, että täytteen pitää olla varsin voimakkaan makuista, sillä maku heikkenee rullaan käärittynä. Ei siis kannata aristella täytettä maustaessa. Hoisinkastike toimii erinomaisesti mausteena. Kiinankaali on myös ehdoton täytteessä. Olen kokeillut käyttää erilaisia kaaleja (tiettyinä vuodenaikoina hyvien yksilöiden saanti tosin varsin rajoittunut) ja todennut kiinankaalin sopivan parhaiten näihin. Jos saatavilla on kevätsipulia, se on tietenkin paras vaihtoehto sipulin tilalle, mutta makeat sipulilajikkeet toimivat tähän tarkoitukseen yhtä hyvin. Riisinuudelien olisi hyvä olla ohuita, jotta ne eivät ole liian vaikeita syödä rullan sisältä. Olennaista on myös pätkiä nuudeleita valmistusvaiheessa.

Riisipaperin muodosta ja koosta riippuen rullista tulee hieman erimallisia ja kokoisia. Parhaimpana olen itse pitänyt neliskanttista riisipaperia, sillä siinä on parhaiten taitteluvaraa, sillä riisipaperi repeää todella helposti. Ongelmana on myös se, että riisipaperit eivät ole suoraan paketista otettuna välttämättä täysin ehjiä, siksi käsittelyssä kannattaakin olla varovainen. Leikkuulauta on kätevä väline rullien pyörittelyyn ja ne kannattaa rullauksen jälkeen asetella suoraan uunipellille.

Kevätrullat riisipaperista

13 keskikokoista rullaa (10-12cm mittainen rulla)

12-15 riisipaperiarkkia

Täyte
1           makea sipuli
2           valkosipulinkynttä
300 g    kiinankaalia
1           porkkana
2 rkl      seesaminsiemeniä
1 annos riisinuudeleita (60 g köntti/annospussi ilman mausteita)
2 tl        teriyakikastiketta
2 rkl      hoisinkastiketta (tarvittaessa enemmän)
ripaus    chilijauhetta

öljyä paistamiseen ja rullien päälle

Pilko sipulit ja kuullota ne öljyssä. Pilko kiinankaali ja porkkana ja lisää sipulien sekaan. Kypsennä muutama minuutti. Murenna riisinuudeliarkkeja kulhoon ja kaada kuumaa vettä päälle. Kun kasvikset ovat kypsyneet, lisää pehmeät riisinuudelit ja seesaminsiemenet sekaan. Lisää mausteet ja tarkista maku, lisää hoisinkastiketta maun mukaan, täyte saa olla aika vahvaa, sillä sen maut tasoittuvat paljon rullien sisällä.

Pehmennä riisipaperiarkkeja yksitellen lämpimässä vedessä laakeassa kulhossa. Nosta paperiarkki tasaiselle alustalle ja lusikoi täytettä arkille sopiva määrä (1-3 rkl riippuen halutusta koosta).

Kääri paperi ensin alareunasta, sitten sivuilta ja lopuksi päältä ja pyöritä tiiviiksi. Tee niin monta rullaa kuin täytettä piisaa.

Nostele rullat vierekkäin uunipannulle leivinpaperin päälle. Pirskota rullien päälle vielä hieman öljyä. Paista rullia 200 asteisessa uunissa n. 15 minuuttia, kunnes hieman rapeutuneet.
Tarjoile makean chilikastikkeen kanssa.

2 kommenttia :

  1. Taas ohje muistiin! Olen laittanut sun ohjeista mun lemppareita itselleni Pinterestiin muistiin: https://fi.pinterest.com/mintspirational/vegetarian-food/?eq=vege&etslf=4503

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aa, voi ei, ihanaa! Tää on kyllä yks mun suosikkiohje! Monta kertaa tullut tehtyä ja aina on yhtä hyvää :) Onneksi uusin reseptin kuvatkin hiljattain, sillä vanhoissa ei oikein ottanut selvää mikä ruoka kuvissa näkyy :D

      Ihana sun taulu! Hyvän näköistä kyllä kaikki!

      Poista

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget