Porkkanasmoothie

16. tammikuuta 2015


Viime syksynä innostuin smoothieista ja surauttelinkin useita erilaisia liukuhihnatyyppisesti. Se on todella yllättävää, miten monipuolisesti erilaisia raaka-aineita voi käyttää smoothieen, käytännössä vain mielikuvitus on rajana. Aiemmin en vielä uskonut, että punajuuri toimisi smoothiessa, mutta kuvitelmani osoittautui vääräksi tekemäni punajuurismoothien myötä. Tästä intoutuneena sitten ajattelin reväyttää ja survaista porkkanaa smoothieen ja jouduin jälleen syömään sanani ja toteamaan tyhmyyteni siinä, etten ole kokeillut moista herkkua aiemmin. 
Vaikka oheinen kuva ei ole kovin kaunis, otin sen lähinnä kiireessä... Niin siitä kuitenkin käy ilmi, minkä näköistä smoothiesta suurinpiirtein tulee. Tämä herkku on hetkessä valmista, joten kannattaa kokeilla. Jos maapähkinävoi ei uppoa, niin senkin voinee jättää pois tai laittaa tilalle jotain muuta, mikä pehmentäisi smoothieta kuten pala avokadoa.

Porkkanasmoothie

1 annos

2 dl  kauramaitoa
1      jäädytetty banaani
1 rkl maapähkinävoita
1       pieni porkkana

Kuori ja pese porkkana. Paloittele se muutamaan pienempään palaan. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen tai vastaavaan ja surauta tasaiseksi juomaksi. Porkkanoiden pilkkoutuminen vie hieman enemmän aikaa, joten ole tarkkana, ettei sekaan jää kovin isoja porkkananpaloja.
Tarjoile mahdollisimman pian, kun juoma on vielä kylmää.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget