Tomaatti- ja valkosipulikastike kebabille

31. maaliskuuta 2015Kebabissa kuuluu mielestäni olla tomaatti- ja valkosipulikastike, muuten siitä ikäänkuin puuttuu jotain. Toteutinkin siis valmistamaani seitan kebabiin nämä kastikkeet itse ja olin tyytyväinen. Valkosipulikastike on tosiaan aika jytkyä, joten jos ei fanita valkosipulia niin riemulla kuin minä, niin sen määrää kannattaa hieman hillitä.
Muutoin kuitenkin kyseessä herkulliset kastikkeet. Tomaattikastikekin vain papranee mitä kauemmin sitä jaksaa haudutella.

Tomaattinen ja valkosipulinen kebabkastike

riittää noin 4 annokseen

Tomaattikastike

1         keltasipuli
1         valkosipulin kynsi
1 rkl    öljyä
200 g  paseerattua tomaattia + huuhteluvesi
1 rkl    omenaviinietikkaa
1 tl      ruokosokeria
1 tl      tabascoa
½ tl     nestesavua
½ tl     nestemäistä valkosipulia
1 tl      mustapippuria
½ tl     savupaprikajauhetta
½ tl     basilikaa
ripaus yrttisuolaa


Valkosipulikastike

1 dl     maustamatonta soijajugurttia
2         valkosipulin kynttä
1 tl      sitruunamehua
2 tl      oliiviöljyä
ripaus yrttisuolaa

Valmista tomaattikastike ensin kuorimalla ja pilkkomalla sipulit hyvin pieneksi. Kuullota sipuleja kasarissa. Kun ne ovat hieman pehmenneet, lisää paseerattu tomaatti ja huuhdo tölkki vedellä ja kaada sekin sekaan. Hauduta kastiketta loppuvaihe pienellä lämmöllä. Rupea lisäilemään mausteita kastikkeeseen ja kun kaikki on lisätty, tarkista maku ja lisää jotain tarvittaessa (kuten pippuria tai tabascoa). Anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä vielä noin 15 minuuttia, muista sekoittaa välillä. Laita lopuksi kasariin kansi päälle ja nosta pois levyltä.

Valkosipulikastike valmistuu kuorimalla ja pilkkomalla valkosipuli hyvin pieneksi hakkelukseksi. Tämän jälkeen kaikki aineet sekoitetaan keskenään ja jätetään marinoitumaan vähintään 15 minuutiksi. Säilytä jääkaapissa.


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget