Pienet omenapiiraset

2. huhtikuuta 2017


Pienet annoskokoiset omenapiiraset ovat kätevää tarjottavaa. Terveelliset, mutta maukkaat piirakat ilahduttavat myös värillään ja maistuvat ihanalta hyvän teen kanssa.


Päivien pidentyessä ja kevään lähestyessä kaikki raikkaat värit houkuttavat ja itsestään löytää ihan uutta intoa ja puhtia. Jos nyt unohdetaan nämä parit lumisateet tässä välissä, niin itse ainakin olen innoissani keväästä, kun ei ole enää loskaista ja liukasta!

Keväässä innostaa myös kaikki keväiset ja raikkaat maut. Omena ei ole ehkä keväisin herkku, mutta ainakin maukas herkku! Ensin ajatuksenani oli tehdä omenakeksejä, mutta sitten totesin että miksei voisi tehdä samalla pieniä omenapiirasia! Vähän niinkuin keksin ja piirakan välimuoto.


Olen innostunut kovasti Pukkan kurkumateestä, nimittäin se on vain niin hyvää! Raikas maku vihreästä teestä ja kurkuman intensiivinen aromi, ihan mahtavaa. Olenkin tuota teetä lipittänyt innolla ja pian varmaan pitäisikin ostaa jälleen lisää. Etenkin tuo kurkumatee maistui näiden keltasävyisten omenapiirasten kanssa.

Jos kurkuma ei ole sinulle entuudestaan kovin tuttu, tai et ole vielä tottunut sen vahvaan makuun, tämä tee on oikein hyvä tapa aloittaa kurkuman kokeilu ja tutustua sen makuun paremmin.


Ja nyt sitten siihen arvontaan, jota varmaan jo odotitkin! [Arvonta päättynyt]

Kyseessä olisi siis lippuarvonta 6.-9.4. Messukeskuksessa järjestettäville kevätmessuille! Kevätmessuilla ruuan osalta tarjolla olisi luomu- ja lähiruokapuoli, josta löytynee kaikkea jännittävää ja kivaa maistettavaa kokkailuvinkkien ohessa. Tarjolla on myös kaikkea vähän erikoisempaa, mitä ei ihan joka kaupasta saa, kannattaa siis hyödyntää tilaisuus ja mennä katsastamaan messut.

Sain teille kaksi lippua arvottavaksi Terassi-Media Oyltä, joten sinulla on mahdollisuus saada nuo liput itsellesi seuraavasti:

1) Kommentoi tätä julkaisua JA
2) Käy tykkäämässä Ruoka-alkemistin facebook-sivusta

Jätäthän kommentin yhteyteen myös sähköpostiosoitteesi, niin voin arvonnan suosiessa ottaa yhteyttä. Arvontaan voi osallistua keskiviikkoon 5.4. klo 12 asti. Lippujen arvonnan suoritan keskiviikkona 5.4. ja ilmoitan voittajalle sähköpostitse. Onnea arvontaan!
Edit: Arvonta suoritettu ja voittajalle ilmoitettu sähköpostitse!


Pienet omenapiiraset

9 piirasta

Omenatäyte
2 pellavamunaa (2 rkl pellavarouhetta + 6 rkl lämmintä vettä)
2 omenaa
1 rkl kookosöljyä
2 tl kanelia
2 rkl kookossokeria

Taikina
3 dl kaurahiutaleita (glut.tarv.)
3 rkl kookossokeria
3 rkl (sulaa) kookosöljyä
2 rkl (crunchy) maapähkinävoita
1 dl kauramaitoa
ripaus suolaa


Laita pellavansiemenrouhe turpoamaan lämpimään veteen.
Kuutioi omenat (pienet sormenpäänkokoiset palat toimivat parhaiten). Laita paistinpannulle omenakuutiot, öljy, kaneli ja sokeri. Hauduta miedolla lämmöllä, kun omenat ovat hieman pehmenneet lisää pellavamuna. Hauduttele seosta miedollä lämmöllä vielä 5-10 minuuttia, että omenat pehmenevät ja neste haihtuu. Omenapalojen kuuluisi jäädä ns. siirappisen tahmaisiksi.

Valmista taikina. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Ota taikinasta reilun ruokalusikallisen kokoisia paloja ja levitä leivinpaperoidulle uunipannulle yhdeksäksi noin puolen sentin paksuiseksi keksiksi.
Levitä omenatäyte keksien päälle tasan.

Paista piirasia 175 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.

Tarjoile lämpimänä tai anna jäähtyä. Vaniljajäätelö tai -kastike sopii loistavasti näiden kylkeen!


7 kommenttia :

  1. Johan mie teistä fb:ssä tykkään - niin ihania reseptejä Siulla, kiitän! :) Ja jos sattuisi onni suosimaan niin festanippon(at)gmail.com on sählḱöposti.

    VastaaPoista
  2. Osallistun arvontaan.
    Ulpu
    rituha@hotmail.com

    VastaaPoista
  3. Olisipa kiva voittaa liput Kevätmessuille. Eli arvontaan osallistutaan täälläkin.

    arjahelena74@gmail.com

    VastaaPoista
  4. Mukana arvonnassa, tosin messuille mennään ostohousut jalassa hamstraamaan herkkuja joka tapauksessa :) ann__@hotmail.fi

    VastaaPoista
  5. Liput kelpaisivat :) klmakelainen@gmail.com

    VastaaPoista
  6. Arvontaan osallistun
    ullaksaarela@gmail.com

    VastaaPoista
  7. Jo vain mie tällasist piirailoist tykkään :) Mukana arvonnassa. hannu.raty@kolumbus.fi

    VastaaPoista

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget