Kotitekoinen buffalokastike

29. huhtikuuta 2015


Toisinaan kun haluaisi käyttää jotain mausteista kastiketta erinäisiin ruokiin, herää kysymys siitä, että mitä kastiketta sitä sitten oikein käyttäisi. Kaupoissa on toki hyllyt pullollaan erilaisia puteleita ja purnukoita, mutta pääosin jos erehtyy ravintosisältöä lukemaan, voi huomata, että suolapitoisuus on usein hyvin korkea. Lisäaineiden suhteen itselläni ei ole kovinkaan rankkaa mielipidettä, mutta jos kastikepurkin kyljessä ilmoitetaan sen säilyvän seuraavat 5 vuotta hyvänä, alkaa hieman epäilyttämään.
Jos taas kaupan kastikkeet unohtaa ja kysyy neuvoa ystävältämme Googlelta, voinee joutua hieman pettymään. BBQ-kastikkeita ja vastaavantyyppisiä lihamarinadeja yms. löytyy kyllä pilvin pimein, mutta raikkaammista, etikkapohjaisista buffalokastikkeista ja sellaisista tuli ainakin omilla googlaustaidoillani pientä ongelmaa. Totesinkin sitten lopulta heitettyäni pyyhkeen kehään, että no tehdäämpä sitten itse kastike. Mausteina tällaisessa oikeastaan voi käyttää mitä haluaa, mutta itse toteutin aika perinteisen tyyppisen kastikkeen. Miksipä ei tässä voisi jotain yrttejäkin käyttää lisämakua tuomaan.
Oma buffalokastikkeeni päätyi kukkakaali "wingsien" kastikkeeksi. Toisinsanoen maustettujen ja leivitettyjen kukkakaalien kastikkeeksi. Kyseistä virkaa tätmä kastike toimitti varsin onnistuneesti virkaansa ja jätti vielä keskimääräisen hyvän omantunnon (ja maun suuhun). 

Buffalokastike

reilu 2 dl kastiketta

1½ dl omenaviinietikkaa
½ dl   öljyä
2 rkl   tabascoa
2 rkl   valkosipulijauhetta
1 rkl   sipulijauhetta
2 tl     paprikajauhetta
2 tl     savupaprikajauhetta
1 tl     mustapippuria
½ tl    suolaa
2 tl     hunajaa
1 rkl   maissitärkkelystä
40 g    voita

Sekoita omenaviinietikkaan kaikki muut ainekset paitsi voi kasarissa. Kuumenna lähes kiehuvaksi samalla sekoitellen, seoksen tulisi tässä saostua. Kun seos on sopivan sakeaa, Nosta sivuun jäähtymään. Lisää voi vasta hieman ennen kastikkeen käyttöä, eli säilytä kastike ilman voita. Kastiketta voi käyttää ihan ilmankin voita, mutta se pehmentää makua mukavasti. Säilyy ainakin muutaman päivän jääkaapissa.
Käytä lämpimänä ja sekoita välillä, ettei kaikki voi keräänny pinnalle.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget