Amerikkalaiset pannarit mustikoilla

1. syyskuuta 2017


Suussasulavat pannarit kruunaavat minkä tahansa hetken päivästä. Spelttitaikina ja tuoreet mustikat saavat pannarit maistumaan erityisen hyvältä.


Nyt alkaa jälleen olla se aika vuodesta käsillä kun yliopisto-opinnot viimeistään alkavat. Minäkin palaan kampukselle ensiviikon alusta kesätöiden jälkeen. Vaikka tässä muutoksessa ei sinänsä ole mitään suurta ja mullistavaa muutosta, tuntuu silti arjen muuttuminen hieman vaikealta. Odotan innolla opintoja, mutta muuttaminen takaisin Helsinkiin ja opiskeluihin skarppaaminen ottaa oman aikansa tottua.

Muutosten edessä ja hyvin tehdyn työn jälkeen itseään on mukava hieman helliä. Hellimisen suosikkikeinoni onkin kotitekoinen ruoka. Erilaiset letut ja pannarit ovat erityisen lähellä sydäntäni, sillä niitä on niin helppo muutella erilaiseksi ja joka hetkeen löytyy sopiva maku.


Söin aikoinaan vieraillessani Kauhajoella Valkoinen Puu-kahvilassa amerikkalaisia pannukakkuja, jotka oli paistettu ensin toiselta puolen ja taikinaan oli lisätty vasta pannulla marjat täytteeksi. Nuo pannarit olivat ihan älyttömän hyviä! Etenkin kun ne tuotiin pöytään omalla tarjottimellaan, jossa oli ohessa pieni kipollinen vaahterasiirappia ja toinen kipollinen viinirypäleitä.

Koska nuo pannarit eivät olleet vegaanisia, täytyi nykypäivään tehdä ihanat herkkupannarit kotona. Taikinassa käytin spelttijauhoja, joilla taikinasta tulee erityisen pehmeää ja huokoista. Marjoina käytin vastapoimittuja mustikoita, jotka sopivat pannareihin kuin nenä päähän. Mustikoiden makupariksi sopii tuore sitruuna ja etenkin sitruunan kuori. Mustikka ja sitruuna sopivat hyvin myös muffinsseihin!


Lettujen paistamisessa pannulla on aina se ikävä puoli, että paistumista pitää odotella kiduttavan kauan, lettu kerrallaan. Toisaalta tuossa prosessissa piilee se ihanuus ja paistamisen tuoksuessa asunnossa on hauskaa odotella niiden paistumista. Lämpimänähän letut kaikista parhaimmalta maistuvatkin!

Kun mustikat lisää taikinaan vasta paistovaiheessa, eivät ne värjää taikinaa punertavaksi. Samalla mustikat paistuvat lätyn toiselle puolelle hieman siirappimaiseksi, kun ne joutuvat kosketuksiin paistinpannun kanssa suoraan. Samalla lätyt voi halutessaan helposti valmistaa erilaisilla täytteillä yhden marjalajin sijaan.



Amerikkalaiset pannarit mustikoilla

n 15 pannaria

3 dl valinnaista kasvimaitoa
1 dl kaurajugurttia
n 3½ dl (täysjyvä)spelttijauhoja
½ sitruunan raastettu kuori
1 tl leivinjauhetta
½ tl soodaa
1 lusikankärjellinen vaniljaa
ripaus suolaa
n. 2 dl mustikoita

öljyä paistamiseen

Sekoita muut ainekset paitsi mustikat keskenään ja anna taikinan turvota muutama minuutti.

Lusikoi kuumalle niukasti öljytylle pannulle reilu 2 ruokalusikallista taikinaa pannulle ja levitä pieneksi lätyksi, anna paistua hetki. Ripottele mustikat raa'alle taikinalle ja käännä lätty. Paista lättyä toiselta puolelta pari minuuttia, kunnes kypsä. Paista samoin muutkin lätyt.

Tarjoile lämpimänä vaahterasiirapin ja mantelilastujen kanssa.


Vinkit!
  • Spelttijauhojen sijaan voit käyttää myös vehnäjauhoja tai korvata osan jauhoista ohrajauhoilla.
  • Mustikoiden sijaan pannareihin sopivat myös vadelmat tai mansikat. Herkkuversion saat lisäämällä marjojen sekaan hieman suklaarouhetta.

Seuraathan Ruoka-alkemistia myös somessa!



4 kommenttia :

  1. Vau miten herkullisen näköisiä <3 Niin kauniit kuvatkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anne!
      Onnistui kuvat omastakin mielestä tosi hyvin :)

      Poista
  2. Eipä ole aikoihin tullut tehtyä amerikkalaisia pannareita, täytyy korjata tämä vääryys huomenna aamulla jos ja kun muistan :D Hyvältä näyttää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Emilia!
      Nyt onkim sitten korkea aika korjata tuo vääryys! Siitä se sitten lähtee ;)

      Poista

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget