Syksyinen puolukka-tuorepuuro

9. lokakuuta 2017


Puolukoista saa tehtyä ihanan raikkaan tuorepuuron, joka näyttää ehkä hieman vispipuurolta, mutta ei sitä ole. Omenalla saa taitettua helposti puolukan kirpeyttä.


Nyt syksyllä kun luonto ympärillä hohtaa väriloistossaan ihan eri tavalla kuin kesällä tuntuu mukavalta syödä kaikkea värikästä. Puhumattakaan näiden sateisten jaksojen aikaisesta pimeydestä. Puolukka onkin syysherkku parhaimmillaan ja nyt niitä löytää vielä kätevästi metsästä!

Puolukka on tyypillisesti vispipuuron täyte, mutta se toimii loistavasti myös ei-vispipuurossa! Nimittäin tuorepuuroon puolukoista tulee älyttömän herkullinen väri! Pinkin puuron syömisestä ei voi tulla kuin hyvä mieli! Puolukka sopii puuroon myös chia-hillon muodossa.


Mun pitäis vielä kovasti mennä keräämään hieman puolukoita talven varalle talteen, josko sitten samalla löytyisi jotain hyviä sieniäkin! Syksyssä paras juttu oikeastaan onkin se, että metsästä löytyy kaikkea jännää. Yksi suosikkiaikani metsäreissulle onkin kuuraiset aamut.

Mikä on sun suosikkisyysherkku? Tai mitkä ruuat susta sopii juuri erityisesti syksyyn? Meillä perinteisesti on tehty kerran pari syksyssä iso uunipannullinen kaalikääryleitä. Kun niitä kerran alkaa tekemään, niin niitä tehdään sitten kunnolla!


Puolukka saattaa monille olla sellaisenaan hieman liian kirpeä puurossa, joten sen makua on hyvä taittaa jollakin. Oma suosikkini tähän tarkoitukseen on omenasose! Mutta ihan yhtä hyvin toimii vaikka soseutettu banaani tai miksei vaikka jokin makea kasvipohjainen jugurtti.


Puolukka-tuorepuuro

1 reilu annos

1½ dl kaurahiutaleita (glut.tarv.)
½ dl omenasosetta
1 dl puolukoita/½ dl survosta
1 rkl pellavansiemenrouhetta
2 rkl auringonkukansiemeniä

Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja surauta tasaiseksi.

Ainekset voi myös sekoittaa haarukalla sekaisin, jolloin puurosta ei tule yhtä samettinen.


Seuraa Ruoka-alkemistia myös somessa!

6 kommenttia :

  1. Onpas tosiaan samettisen näköinen puuro! Puolukka on yksi lempimarjoistani, joten tämä menee kyllä kokeiluun. Tämä syksy on ollut hyvä puolukkasyksy. Ja suppiksia, niitä näyttää nousevan metsään älyttömän paljon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Puolukka on kyllä ihan mahtava ja samalla siitä saa vitamiineja ja muuta hyödyllistä :)
      Puolukoita on kyllä näyttänyt olevan tosi reilusti! Suppisonnea ei oo vielä mulle osunut kohdalle kuin parin sienen verran, mutta eiköhän se siitä käänny vielä voiton puolelle kun pääsee seuraavan kerran metsään.

      Poista
  2. Eikö ole tarkoitus laittaa mitään nestettä? Riittääkö pelkät puolukat ja omenasose?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, kun ainekset surauttaa tehosekoittimessa tulee tästä smoothiemainen tiivis puuro. Mutta jos rakenteesta haluaa juoksevamman voi sekaan lisätä hieman vettä. Ja jos käyttämäsi omenasose on kovin paksua voi tällöinkin olla hyvä lisätä sekaan loraus vettä

      Poista
  3. Kiitos nopeasta vastuksesta! Unohdin vielä kysyä, että onnistuisiko pakastetuista puolukoista.
    No, kokeilin ja eihän se tietenkään onnistunut koska neste puuttui kun omenasosekin oli tosiaan paksua. Nyt seos odottaa marjojen sulamista ja katso mitä saan siitä aikaan aamulla kun marjat ovat sulaneet. Laitan sekaan ehkä jonkin verran jogurttia ja katson josko ainekset sitten suostuisivat sekoittumaan ja soseutumaan. =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi harmi! Pakastepuolukat tosiaan hankaloittavat tilannerra sen nesteen puuttuumisen osalta. Ehkä jokin tykki tehosekoitin siinä voisi onnistua. Toivottavasti puuro onnistuu :) jugurtti varmasti toimii tässäkin! Ja ei tosiaan ole väärin lisätä hieman nestettä mukaan että rakenteesta ruliI parempi

      Poista

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget