Vegaaninen brunssi by A Brit in Helsinki

7. lokakuuta 2017


Pop-up vegaaninen brunssi A Brit in Helsinki -blogista tutun Paulin järjestämänä. Brunssilla oli tarjolla paljon erilaista maisteltavaa ja löytyihän herkkujen seasta myös omat suosikit!


Pari viikkoa sitten kävin brunssilla pitkästä aikaa. Tällä kertaa brunssipaikaksi ei kuitenkaan valikoitunut mitään kiinteää paikkaa, vaan A Brit in Helsingi -blogista tutun Paulin järjestämä pop up -brunssi. Brunssi järjestettiin Deli Cafe Mayassa Helsingin Punavuoressa.

Paul on järjestänyt aiemminkin samassa paikassa aiemminkin brunsseja ja tilaisuuksia. Keväällä olinkin erään toisen tapahtuman yhteydessä herkuttelemassa hänen ruuillaan. Tämä järjestetty brunssi oli täysin vegaaninen, ja siihen varattiin paikat etukäteen. Paikka olikin sitten oman kattaukseni aikana ihan täynnä, joten paikka kannattaa varata etukäteen!

Seuraavan vegaanibrunssin Paul järjestääkin 22. lokakuuta! Suosittelen erityisen lämpimästi menemään brunssille, hinta on vaivaiset 22 euroa reilusta kattauksesta! Menun saakin katsastaa tämän kappaleen alussa olevasta linkistä.


Brunssipaikkana Deli Cafe Maya on ihana, sillä sijainti on hyvä ja tilat ihanan valoisat. Brunssille saapuessamme olimmekin ensimmäiset paikalla päivän toiseen kattaukseen. Pöydät oli katettu heti todella nätisti ja jokaisessa pöydässä olikin jo leivät odottamassa tahnalajitelman kanssa.

Ruoan ottaminen toimi siten, että jokainen sai hakea jugurtti- ja nuudelikulhon pöydältä, leivät olivat valmiiksi pöydässä ja jälkiruoka tuotiin syömisen jälkeen erikseen pöytään. Tarjolla oli myös kahvia ja teetä. 


Brunssi olisi ollut mahdollista saada gluteenittomana ennakkopyynnöstä, mutta tähän ei minulla ollut tarvetta. Pöydässä odottavat leivät olivatkin ihan älyttömän hyviä! Tarjolla oli neljää erilaista tahnaa: hummusta, paprika-saksanpähkinä -levitettä, herne-basilikatahnaa ja lehtikaalipestoa. Suurimmaksi suosikikseni näistä osoittautuikin paprika-saksanpähkinä -levite, sillä sellaista en ollut ennen maistanut. Mielestäni oli ihan mahtava idea tarjoilla erilaisia tahnoja leipien kanssa! Suurin ongelma olikin vatsan täyttyminen, kun tilaa piti säästää seuraavillekin ruuille.Leipien jälkeen kulhoruuat houkuttivat jo kovasti. Tarjolla oli jugurttikulho, jossa oli paahdettuja hedelmiä ja tattarimysliä ja riisinuudelikulho, jossa oli mantelitahnalla maustettua Jalotofua ja erilaisia kasviksia. 

Jos suosikkia pitäisi näistä valita, se olisi hyvin hankalaa. Jugurtti ja mysli on minua aina houkuttava vaihtoehto, sillä voisin suorastaan elää niillä. Toisaalta nuudelikulhossa oli niin paljon erilaisia loistavasti yhteensopivia makuja. 


Annokset olivat reilun kokoisia, joten en usko kenellekään jäävän nälkä niiden jälkeen. Minullakin oli pieniä vaikeuksia jaksaa syödä ihan kaikkea, vaikka olinkin ollut koko aamun syömättä. 

Kaikenkaikkiaan ruuat olivat todella tasapainoisia ja täydensivät toisiaan ihanasti. Paulilla on loistava silmä menun suunnittelemiseen, joten olin erityisen tyytyväinen tälläkin syöntikerralla!

Jossain vaiheessa syömistä tajusinkin, että jälkiruoka on vielä syömättä, mistä ihmeestä kehittäisin vielä sille tilaa! Kun pöytäämme kannettiin muhkeat palat suklaakakkua ja minttu-vadelma granitat, en voinut kuin myöntyä kohtalooni ja syödä nuo ihanan näköiset jälkkäritkin.


Suklaakakun ohessa oli tarjolla karamellikastiketta, joka osoittautui taivaalliseksi. Seuralaiseni lusikoidessa kastiketta lautaselleen kolmatta kertaa uskaltauduin minäkin tyypilliseen tapaani syömään kakkua kastikkeella, enkä toisinpäin. Kastikkeet ovatkin juuri paras osa jälkkäreitä!

Suklaakakku oli niin tuhtia ja kuorrute makeaa, että yksinkertaisesti en vain pystynyt syömään kaikkea. Granita olikin raikasta syötävää tuhdin kakun ohessa, joten ei tullut ihan niin pahoja suklaaövereitä. 

Kokonaisuudessaan mielestäni erittäin onnistunut brunssi, jossa oli paljon syötävää ja erilaisia makuja! Brunssin esillepano hipoi myös täydellisyyttä, sillä tuli olo kuin olisi ollut hienommassakin ravintolassa syömässä kun kakkupalat tuotiin puulaudan päällä pöytään.

Suosittelen Paulin järkkäämiä brunsseja lämpimästi kaikille ruokavalioon katsomatta! Joten ilmoittaudu ihmeessä Paulin tulevalle brunssille! Postauksen alussa linkki hänen sivuillen.


2 kommenttia :

 1. Ennen aamupalaa tällaisen lukeminen saa vatsan huutamaan, todella herkullisen näköistä! Varsinkin nuo lopun jälkkärit, huh huh. Tuo ajankohta sattuisikin sopivasti I love me -messujen kanssa samaan aikaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin vain kuvitella miten vatsa rupeaa kurisemaan kuvia katsellessa!
   Jälkkärit oli kyllä parhautta, etenkin se esillepano oli puoli ruokaa :)

   Sinne siis, ainakin vielä viikonloppuna oli vielä muutama paikka brunssilla vapaana!

   Poista

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget