Joulutortut persimonilla

30. marraskuuta 2017


Joulutorttuihin saa hauskaa vaihtelua leikkaamalla hedelmästä piparkakkumuotilla siivut marmeladin sijaan. Etenkin persimon sopii torttuun ihanasti!


Joulukuun alkaessa huomenna, voin virallisesti kaikkien todistajien läsnäollessa aloittaa jouluintoilun. Tästä se siis lähtee! Viimepostauksessa esittelinkin teille mainion komistuksen joulupöytään, joka painii isojen... murekkeiden sarjassa ja on maukas vaihtoehto kasvipohjaiseksi pöydän kruunuksi kinkun sijaan. Eli koska kinkku on jo check, voidaan miettiä jälkkäri, joten kaikessa yksinkertaisuudessaan se on tässä!

Menetin sydämeni persimoneille jo aikoja sitten, mutta nyt alkoivat vasta kunnon leikit. Nimittäin keksin miten persimoneista saa vieläkin hauskempaa syötävää, nimittäin leikkelemällä paloja piparkakkumuoteilla! Tuorepuuro saikin aiemmin koristuksekseen persimonsydämet, joten tällä kertaa onkin joulutorttujen vuoro.


Joulutortut kuuluvat mielestäni jouluun, sen odotteluun ja ei-niin-jouluun. Eli käytännössä kaikkeen! Joulutorttuiluun otin varaslähdön jo viikkoja sitten instagramin puolella, mutta nyt ne päätyvät tänne blogiinkin asti. Yksi suosikkitortunpäälliseni on Chocochili -blogista bongattu mantelimassa yhdistettynä inkivääriin. Toinen vahva kandidaatti on ollut omenahillo, jota maustan hieman kanelilla ja muilla joulumausteilla. Tsajut-blogista löytyy myös herkullinen appelsiinilla höystetyn luumuhillon ohje, joka sopii hyvin torttujen täytteeksi. Nyt kuitenkin mennään hedelmäisellä linjalla ihanan persimonin kanssa.

Persimonien keskellä on tähtimäinen kuvio, joka näyttää kauniilta ruokien koristelussa. Joulutortun keskellekin tuo kuvio sopii hyvin, varsinkin kun leikkaa piparkakkumuotilla hauskan kuvion hedelmäsiivusta. 


Tänä vuonna meillä on Blogisisarten kanssa instagramjoulukalenteri, jossa jäsenet jakavat vuorollaan kuvia, jotka jotenkin sivuavat joulutorttua. Kuvat löytyvät instagramista hastageilla #joulutorttukalenteri17 ja #blogisisaret. Joten jos haluat seurata hauskaa ja tortuntäyteistä menoa joulukuussa niin tervetuloa! Ensimmäinen luukku löytyykin heti huomenna Ruoka-alkemistin instatililtä


Persimonjoulutortut


torttutaikinaa (vegaaniset torttutaikinat löydät täältä)
kypsiä persimoneja


Leikkaa torttutaikinalevyt puoliksi. Leikkaa neliöihin haluamasi muotoiset taitokset, esimerkiksi tähtikuvio jokainen nurkka puoliksi. Nostele joka toinen nurkka tortun keskelle ja painele hyvin etteivät sakarat lähde nousemaan.

Kuori persimon ja leikkaa siitä noin puolen sentin paksuisia siivuja. Leikkaa siivuista haluamallasi piparkakkumuotilla (tai muotoile veitsellä) kuvioita.

Aseta persimonkuviot torttutaikinan keskelle sakaroiden päälle.

Paista torttuja paketin ohjeen mukaan, yleensä 225 asteisessa uunissa reilu 10 minuuttia.


Seuraa Ruoka-alkemistia myös somessa!


4 kommenttia :

  1. Kauniita! Mä löysin persimonit vasta hetki sitten ja hämmästyin, miten makeita ne ovat. Ja näppärän kivettömiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Veera!

      Mahtavaa, että löysit persimonit, nyt on kunnon onnenpäivät tiedossa :) Persimonit on kyllä niin näppäriä kun ei tarvi miettiä kiviä tai kuorimisen perään, senkuin syödä vain!

      Poista
  2. Ihanat tortut! Persimon on todellinen löytö. Nytkin kulhossa odottaa muutama iltaa ja iltapalaa. Vaihtelua ainaiseen omena-banaani-appelsiini trioon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Persimon on kyllä löytö, välillä vain kypsymistä pitää odotella tuskallisen kauan, sillä välillä siinä menee jopa viikko!

      Poista

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget