Banaani-tattarivohvelit

14. huhtikuuta 2018


Vohvelitaikinasta saa erityisen herkullisen, kun siihen yhdistää tattarijauhoja ja banaania. Tattarin paahteisuus ja banaanin makeus täydentävät toisiaan ihanasti ja herkulliset vohvelit niin makealle kuin suolaisellekin täytteelle valmistuvat helposti.


Vohveleita ei tule paistettua kovin usein, sillä niiden paisto tuntuu jotenkin niin työläältä. Vohveliraudan puhdistus tuntuu aina niin vaikealta, rasvaa täytyy lisäillä ja pahimmassa tapauksessa taikinaa tulee lisättyä liikaa, jolloin se pursuaa raudan sivuilta. Vähintäänkin aina raudan takaosasta valuu paistorasvaa alle ja sitten onkin pöytä sotkussa.

Toisaalta, kun varustautuu tietyillä keinoilla, ei se paistaminen olekaan niin työlästä. Laitan käytännössä aina vohveliraudan alle sanomalehden, joka kerää kaikki valuvat ainekset eikä pöytä sotkeennu. Vohvelirauta on hyvä puhdistaa aina käytön jälkeen ja laittaa säilytyksen ajaksi raudan väliin talouspaperia imemään mahdollinen jäänyt rasva. Kun raudan puhtaudesta huolehtii, on ensikerralla mukavampi aloittaa paistopuuhat kun ei tarvitse aloittaa heti siivoamisesta.


En osaa ihan päättää kunnolla, pidänkö enemmän rapsakoista vai pehmeistä vohveleista. Molemmissa on omat hyvät puolensa. Tällä reseptillä tehdessä vohveleista tulee hieman pehmeämpiä ja erityisen täyteläisiä.

Tattari on ainesosana sellainen, että se jakaa usein mielipiteitä. En itse pitänyt aiemmin tattarista lainkaan sen vahvan maun vuoksi. Sitten kun sitä on vain hiljalleen syönyt pienissä erissä niin makuun tottuu ja nyt pidän siitä todella paljon! Tattari onkin yksi lempiainesosani vohveleissa, sillä sen pähkinäisen paahteinen maku sopii vohveleihin niin hyvin. Tällä kertaa yhdistinkin tattarin kaveriksi banaania, jolloin vohvelit saavat hieman luontaista makeutta, eivätkä ne kaipaa enää erikseen sokeria makeutukseen.


Vohvelien paistossa on tosin aina se riskinsä, että niitä tulee tehtyä ihan liian vähän. Toisinkuin lätyt, vohvelit maistuvat mielestäni vielä paremmilta kylminä! Etenkin tällä reseptillä tehtynä vohvelinpaloja on ihana nauttia kylmänä pienenä välipalana. Huomasinkin että tämä resepti oli meillä kolmelle ihmiselle hieman liian alimitoitettu, sillä viimeisestä vohvelista piti suorastaan taistella kuka sen saa syötyä! 

Nämä vohvelit maistuvatkin hyvältä ihan sellaisenaan, mutta lisämakua niihin saa laittamalla makeaksi täytteeksi marjoja, hedelmiä tai vaikka kermavaahtoa. Myös suolainen täyte sopii varmasti, joten levitä vohvelin väliin suosikkipaputahnaasi tai esimerkiksi tätä tahnaa ja nauti herkusta.


Banaani-tattarivohvelit

noin 8 vohvelia

2 kypsää banaania
3 dl tattarijauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ tl ruokasoodaa
ripaus suolaa
3 dl valinnaista kasvimaitoa (glut.tarv.)
2 tl sitruunamehua
1 rkl öljyä

öljyä paistamiseen

Soseuta banaanit haarukalla. Sekoita kulhossa kuivat ainekset keskenään ja lisää sekaan banaanisose sekä loput aineksista. Sekoita hyvin. Anna taikinan turvotanoin 15 minuuttia tai pidempäänkin.

Paista vohveleita. Öljyä vohvelirauta joka paiston välissä ja lusikoi taikinaa vohveliraudalle sopiva määrä raudan koosta riippuen.

Tarjoile vohvelit marjojen ja hedelmien ja esimerkiksi kasvipohjaisen jugurtin tai kasvipohjaisen kermavaahdon kanssa. Vohveleihin sopii myös suolainen täyte.


Seuraa Ruoka-alkemistia myös somessa!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget