Mansikkainen smoothie bowl

8. heinäkuuta 2019


Mansikkasmoothie on kauniin värinen ja niin ihanan makuinen! Cashewpähkinöillä saa smoothiekulhoon paksun rakenteen ja kermaisen maun.On hämmentävää tajuta, miten blogiin tulevat reseptit ovat toisinaan hieman epäsuhdassa siihen mitä kotona usein teen. Esimerkiksi syön puuroa käytännössä päivittäin, mutta puuroreseptejä ei täältä hirveästi löydy, sama pätee smoothieen. Ehkä tuntuu vain, että ne ovat niin tavallisia ja tylsiä, ettei niihin edes tarvitse reseptiä. Mutta toisaalta tavallinen ei tarkoita kaikille sama.

Tuttujen kanssa keskustellessa huomaan hämmennyksekseni usein miten erilaisia aamupuurokulttuureja ihmisillä on. Toiset keittävät puuron aina kattilassa tai jättävät puuronsa syömättä koska kattilassa keittäminen on niin työlästä. Tai sitten on näitä luopioita, kuten minä, jotka tekevät aamupuuronsa kaikkien taiteen sääntöjen vastaisesti mikrossa. Tai meitä kokeilunhaluisia, kuten minä, jotka laittavat aamupuuroonsa jugurttia. Tai meitä outoja, joiden aamupuuro muistuttaa värimaailmaltaan ja muodoltaan enemmän sirkustelttaa kuin kaurapuuroa. Niin monta tapaa kuin on tekijääkin, muuta ei voi sanoa! Puurojen lisäksi smoothieissa toistuvat paljon samat teemat, joidenkin mielestä smoothiessa kuuluu aina olla jugurttia tai vähintäänkin maitoa. Kun taas omasta mielestäni jugurtti tai maito eivät ole olennainen osa smoothieta. Mutta kukin tavallaan!


Smoothiekulho saa mielestäni olla kunnolla täyteläinen ja paksu, että se pitää nälkää ja on ylipäätäänkään helppo lusikoida lautaselta. Tässä onkin yksi perussuosikkini ns. herkkusmoothiesta, jota teen silloin kun haluan varmasti jotain hyvää. Kermaisen rakenteen salaisuutena on cashewpähkinät, jotka tuovat smoothielle rakennetta ja niin herkullisen maun. Mansikat ja banaani ovatkin luottoyhdistelm näin ylipäätään.

Tämä onkin juuri täydellinen smoothie pakastimen tyhjäykseen ennen kesän marjasesonkia tai hyvä keino hyödyntää tuoreet marjat johonkin todella herkulliseen.

Mansikkainen smoothie bowl

2 annosta

3 dl tuoreita/pakastettuja mansikoita
2 kourallista cashewpähkinöitä
1 banaani
1-2 dl valinnaista kasvimaitoa tai vettä
(1-2 rkl proteiinijauhetta)

tarjoiluun chiansiemeniä, mansikoita ja kookosmannaa

Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi massaksi. Lisää kasvimaitoa ensin desi ja tarvittaessa lisää sopivan koostumuksen aikaansaamiseksi.

Annostele kulhoihin ja koristele chiansiemenillä, mansikoilla ja sulatetulla kookosmannalla.


Seuraa Ruoka-alkemistia myös somessa!

2 kommenttia :

  1. Oi nam! Tää testiin. Liotatko noita pähkinöitä ensin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) en liottanut ja silti jauhautuivat hyvin tähän!

      Poista

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget