Seitanpasta

26. joulukuuta 2019


Helppo jämäruoka ylijäämäseitanista. Tähän voikin lisätä mitkä tahansa kasvikset tai nokareet, joita kaapista vain löytyy.


Siinä vaiheessa, kun jouluruoat alkavat vähän kyllästyttämään, on hyvä miettiä miten joulun jämiä voisi hyödyntää. Seitankinkun rippeet sopivatkin hyvin pastaan, eikä haittaa yhtään vaikka reunat olisivatkin jo hieman kuivahtaneet. Tähän helppoon pastaan saa myös käytettyä joulusinapit ja mahdolliset ylijääneet kasvikset. Joten ole luova ja käytä mitä kotoa löytyy!


Erilaiset jämäruuat ovatkin usein siitä hauskoja, että ne useimmiten yllättävät positiivisesti. Kuvittelet, että kaapissa ei ole juuri mitään ja sitten kun vähän yhdistelet oikeita asioita toisiinsa, lopputuloksena onkin jotain todella herkullista! Pieni suunnitlemallisuus toki on aina paikallaan, sillä ihan aika ei kaikki yhdistelmät ole niin onnistuneita.

Seitanpasta

4 annosta

250 g valinnaista pastaa, spagettia tms.
1 tl öljyä
1 iso kelta/punasipuli
jämäseitanit (ainakin 100g olisi hyvä olla, mielellään enemmän)
2½ dl kaurakermaa
1 rkl sinappia
100 g kirsikkatomaatteja (tai muita kasviksia esim kukkakaalia tai porkkanaa)
½ dl ravintohiivahiutaleita tai vegejuustojen jämät raasteena
2 tl kuivattua basilikaa
½ tl mustapippuria
suolaa maun mukaan

Keitä pasta paketin ohjeen mukaan.

Kuori ja pilko sipuli paloiksi ja kuullota pannulla.

Kuutioi seitan ja lisää pannulle sipulin kanssa. Paista rapea pinta.

Lisää pannulle keitetty pasta, hieman keitinvettä ja loput aineksista (tomaatit/kasvikset voi pilkkoa sopiviksi paloiksi). Sekoita hyvin ja anna hautua hetki että kasvikset pehmenevät aavistuksen. Jos kastike on kovin lientoista, lisää 1 rkl jauhoja, sekoita ja kuumenna hetki.


Seuraa Ruoka-alkemistia myös somessa!
Facebook

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget