Ruisnapit porkkalatahnalla

21. joulukuuta 2019


Pientä naposteltavaa juhlapöytään! Porkkalasta saa herkullisen tahnan, joka sopii ruisnappien tai suolakeksien täytteeksi.


Jouluisin meillä on perinteenä tehdä aaton välipalaksi ruisnappeja erilaisilla täytteillä. Muiden syödessä kalaversioita, olen kehittänyt itselleni jo useampana vuonna erilaisia kasvisversioita. Porkkalasta tehty tahna on ollut jo pari vuotta suosikkini ruisnappien täytteenä. Nyt kuitenkin löysin parhaan tuotteen smetanan korvaajaksi! Uusi Oatlyn turkkilainen kaurajugurtti muistuttaa mielestäni maultaan kovasti smetanaa ja sen rakenne on juuri sopivan paksu. Kerrankin kasvipohjainen hapatettu tuote, jossa on kunnolla happamuutta ja täyteläinen rakenne. Olen käyttänyt tuota turkkilaista kaurajugurttia niin aamupuurossa kuin leivonnassa ja se toimii todella hyvin siinä missä voisi käyttää esim rahkaa. Loistava kasvipohjainen tuote siis kyseessä!


Tämän porkkalatahlan juju piilee raa'assa pieneksi leikatussa punasipulissa, joka saa marinoitua tahnassa rauhassa. Punasipuli pehmenee ja makeutuu marinoituessaan, eikä jää kitkeräksi niinkuin raaka sipuli yleensä. Tahna kannattaa kuitenkin maustaa hyvin sitruunalla, tillillä, pippurilla ja suolalla, että siitä tulee tarpeeksi vahvan makuista. Marinoitumisen aikana maut tasoittuvat aika paljon.

Porkkalatahna onkin parhaimmillaan kun se saa marinoitua vähintään parisen tuntia, tai vaikka seuraavaan päiväänkin. Jos haluaa hifistellä vielä enemmän, voi tahnan kaveriksi laittaa levämätiä ja tuoretta tilliä. 


Ruisnapit porkkalatahnalla

riittää noin 20 ruisnappiin

Porkkalatahna
1 porkkanan porkkala (n. 1 dl)
1 pieni punasipuli
2 dl vegaanista turkkilaista jugurttia (käytin Oatlyn)
1-3 tl sitruunamehua
1 pieni kourallinen tuoretta tilliä
ripaus mustapippuria
tarvittaessa suolaa

Lisäksi
ruisnappeja tai muita valinnaisia suolakeksejä
tilliä koristeluun
halutessasi esim caviarttia koristeluun

Leikkaa porkkala kuutioiksi.

Kuori sipuli ja leikkaa pieniksi kuutioiksi.

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja revi sekaan tuore tilli. Sekoita hyvin ja tarkista maku, lisää tarvittaessa sitruunaa, pippuria tai suolaa.

Tahna on parhaimmillaan kun se saa seistä pari tuntia, joten anna sen tekeytyä jos mahdollista.

Tarjoile tahna ruisnappien tai muiden suolakeksien kanssa. Koristele tuoreella tillillä tai halutessasi levämädillä.


Seuraa Ruoka-alkemistia myös somessa!
Facebook

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget