Hodarit uunipaahdetulla ananassalsalla

13. toukokuuta 2021


Raikas ananassalsa sopii kesäiseksi salaatiksi tai täytteeksi hodareihin tai tortilloihin!


Purkkisalsaan saa mukavaa vaihtelua tekemällä koko soossin itse! Kokeilin uunipaahdettua salsaa, jossa kasvisten maut korostuvat erityisen hyvin. Kotitekoisissa salsoissa maut voivat jäädä helposti hieman irrallisiksi toisistaan tai esimerkiksi sipuli liian hallitsevaksi mauksi. Uunissa paahtamalla maut jo valmiiksi tasoittuvat ja toimivat erittäin hyvin keskenään! Vie siis kotisalsa uudelle tasolle ilman sen suurempia maustamiskykyjä tällä ohjeella.



Uunipaahdettu ananassalsa toimii todella hyvin hot dogien tai tortillojen täytteenä, mutta sopii hyvin myös tarjottavaksi minkä tahansa ruuan oheen. Nappaa siis idea kesän grillailujen oheen.


Hodarit ananassalsalla


Uunipaahdettu ananassalsa
½ tuore ananas
2 isoa tomaattia
½ punainen paprika
1 punainen (mieto) chili
1 punasipuli (tai 2-3 varsipunasipulia)
2 tl rypsiöljyä
½ tl mustapippuria
½ tl suolaa
pari oksaa persiljaa

Lisäksi
hodarisämpylöitä
vegenakkeja esim Pouttu
valinnaista salaattia
valkosipulimajoneesia
suolakurkkuja


Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.

Leikkaa ananas, tomaatti, paprika, chili ja sipuli kuutioiksi ja laita uunipannulle. Chilistä voi halutessaan vähemmän tulista poistaa siemenet. Pirskota päälle öljy ja ripottele mausteet paitsi persilja.

Paista kasviksia 225 asteisessa uunissa 10-15 minuuttia. Kasvikset saavat ottaa hieman väriä ja pehmetä kunnolla.

Valmistele muut täytteet ja paista nakit.

Laita paahdetut kasvikset kulhoon ja murskaa hieman haarukalla. Lisää sekaan persiljasilppu.

Täytä hodarit mieleisillä täytteillä. Salsa säilyy jääkaapissa muutaman päivän.




Seuraa Ruoka-alkemistia myös somessa!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget