Höylätty parsasalaatti kikherneillä

27. toukokuuta 2021


Höylätyn parsasalaatin juju on nimensä mukaisesti ohuiksi höylätyt parsasiivut. Raikas sitruunainen marinadi raikastaa kokonaisuuden.


Netissä tuli vastaan shaved asparagus ruokia, joista sitten innostuin ja tein käännöksen suomeksi höylätty parsa, koska ajeltu parsa ei kuulostanut niin hyvältä. Käytännössä siis jutun juoni on terävällä kuorimaveitsellä ohueksi höylätyt parsasiivut, jotka ovat aika loistava keksintö etten sanoisi! Höylätyt parsat sulavat suuhun ja ottavat marinadia hyvin vastaan. Ne toimivat siis hyvin salaatissa ja kyllähän ne näyttävätkin aika kauniilta. Haaveilen seuraavaksi höylätyn parsan grillaamisesta, jännä nähdä miten toimii.


Tähän salaattiin kasasin kaikkea maukasta ja keräistä ja lopuksi tiristin päälle sitruunainen vinaigretti marinoimaan kokonaisuutta. Toimii ja on helppo valmistaa, suurin haaste on ehkä parsan höyläämisessä, mutta sekään ei ole niin justiinsa!


Höylätty parsasalaatti kikherneillä

2-4 annosta

1 tlk kikherneitä
1 tl öljyä
1 rkl savupaprikajauhetta
1 tl cayennepippuria
Ripaus suolaa 
1 nippu tuoretta parsaa
100 g retiisejä
70 g tuoretta pinaattia
2 rkl sitruunankuoriraastetta
1/2 dl sitruunamehua (n. 1 sitruunan mehu)
2 rkl oliiviöljyä
1/2 tl mustapippuria
Ripaus suolaa

Valuta kikherneet. Laita pannulle öljy, savupaprika ja cayennepippuri ja kuumenna. Lisää valutetut kikherneet pannulle ja paahda rapeiksi. Mausta lopuksi suolalla.

Höylää parsat. Älä katkaise parsasta kuivaa kantaa, vaan pidä tuosta kuivasta osasta kiinni kädellä ja höylää terävällä kuorimaveitsellä tai juusthöylällä parsan tuoreesta osasta ohuita lastuja.

Leikkaa retiisi ohuiksi siivuiksi. Pese ja revi pinaatti.

Laita höylätty parsa, retiisit ja pinaatti kulhoon. Sekoita marinadi eli sitruunankuori ja -mehu, oliiviöljy, pippuri ja suola keskenään. Kaada marinadi kasvisten päälle ja sekoita. Lisää sekaan vielä paahdetut kikherneet ja tarjoile.


Seuraa Ruoka-alkemistia myös somessa!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget