Kuohkeat kaurapannarit

10. helmikuuta 2021


Vehnättömät vain kaurajauhoista tehdyt pannarit ovat mukavan jämäköitä ja täyttäviä ja muuntuvat ihanaksi herkuksi höysteiden kanssa.


Vastapaistetut pannarit tekevät aamusta todella ylellisen. Ainoa pieni ongelma niissä on vain se, että pitäisi pystyä sekä paistamaan että syömään yhtä aikaa. En ole vielä toistaiseksi keksinyt tähän sopivaa keinoa. Täytyy siis värvätä toveri pannareiden paistoon, että paisto- ja syöntivuoroja voi kätevästi vuorotella. Sillä lämpimät pannarit ovat niitä parhaimpia!

Tämä pannariresepti on vielä entistä ruokaisampi, sillä taikinaan käytetään vain kaurajauhoja. Kaurajauhot käyttäytyvät huomattavan eri tavalla kuin vehnäjauhot, joten taikinasta ei saa tehdä liian paksua, sillä jauhot turpoavat ollessaan nesteessä reilusti. Eli ensin taikiansta tehdään todella löysää, ja se muuttuu sopivaksi kuin itsellään. Ei siis kannata hoppuilla.Kuohkeat kaurapannarit

10-12 pannaria

1 dl aquafabaa (kikhernetölkin lientä)
4½ dl kaurajauhoja (jauha n. 5 dl kaurahiutaleita tehosekoittimessa)
1 rkl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
3½ dl valinnaista kasvimaitoa
3/4 dl rypsiöljyä

tarjoiluun kauravispiä, marjoja, veriappelsiinia ja kuusenkerkkäsiirappia

Vaahdota aquafaba sähkövatkaimella kiinteäksi vaahdoksi, tähän menee muutama minuutti.

Sekoita taikinan muut ainekset keskenään ja anna turvota kymmenisen minuuttia, taikina jämäköityy huomattavasti. Kun taikina on turvonnut kääntele siihen aquafabavaahto.

Paista haluamasi kokoisia pannareita, parhaiten ne paistuvat ja irtoavat pinnoitetulla (teflon)pannulla. Taikinasta saa 10-12 n. 10 cm kokoisia pannareita.

Tarjoile pannarit kauravispin, marjojen, veriappelsiinin ja kuusenkerkkäsiirapin tai haluamiesi lisukkeiden kanssa.


Seuraa Ruoka-alkemistia myös somessa!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget