Hummus aurinkokuivatuista tomaateista

26. heinäkuuta 2021


Helppo ja maukas hummus maustettuna aurinkokuivatuilla tomaateilla.


Hummusta tulee jostain syystä kotona tehtyä ihan liian harvoin. Sitten kun sitä lopulta tulee tehtyä, miettii miksei tekisi useammin. Toisaalta usein pieni ongelma on sekin, että jos tekee hummuksen yhdestä kikhernetölkin sisällöstä, tulee sitä aika reilusti. Mutta toisaalta onpa sitten enemmän syötävääkin. Hummus säilyy jääkaapissa kuitenkin useita päiviä.


Tarjosin tätä hummusta kavereille ja sitten minulta kysyttiin löytyykö resepti blogista. Niin hassua kun onkin, niin eipä se löytynyt! Nyt siis vääryys on korjattu ja tämä ihana mehukas hummus löytyy reseptinä täältäkin. Jostain syystä näitä yksinkertaisia reseptejä ei aina tule niin ajatelleeksi, että joku voisi tarvita. Vaikka usein yksinkertaiset jutut ovat juuri niitä, mitä itsekin netistä etsii.


Aurinkokuivattu tomaatti -hummus


1 pkt/230 g kypsiä kikherneitä
½ dl tahinia
2 valkosipulinkynttä
n. 100 g aurinkokuivattuja tomaatteja
½ sitruunan mehu
2 tl savupaprikajauhetta
½-1 dl vettä

koristeluun tuoretta persiljaa ja savupaprikajauhetta

Valuta kikherneet.

Laita kikherneet, tahini, valkosipulinkynnet, aurinkokuivatut tomaatit, sitruunamehu ja savupaprikajauhe tehosekoittimeen tai aja tasaiseksi sauvasekoittimella. Lisää sekaan vettä kunnes koostumus on mieleisesi.

Tarjoile persiljasilpulla ja savupaprikajauheella koristeltuna.

Säilyy jääkaapissa suljetussa astiassa useamman päivän.

Jos haluat erityissileää hummusta, kouri kikherneet ensin. Kuoret lähtevät ihan hyvin sormilla hieman puristamalla.Seuraa Ruoka-alkemistia myös somessa!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget