Kesäkurpitsa-tattirisotto

1. syyskuuta 2021


Tattirisottoon saa lisäpotkua raastetusta kesäkurpitsasta. 


Tattisesonki on tänä vuonna ollut todella mahtava! Tuntuu että niitä on löytynyt todella reilusti ja enemmän kuin aiempina vuosina. Muiden sienien kanssa ei ole ollut niinkään onnea, mutta tatteja löytyy vaikka ei suoraan etsikään.

Herkkutatit ovat sitä suurinta herkkua ja niin helppokäyttöisiä, mutta toki voit käyttää mitä tahansa tatteja löydät. Kannattaa vain tarkistaa jostain löytämiesi tattien käytöstä, esimerkiksi punikkitattien kohdalla pitää huolehtia huolellisesta kypsentämisestä, tai ne voivat ärsyttää vatsaa. 


Raastoin risottoon tattien kaveriksi oman puutarhan kesäkurpitsaa. Kesäkurpitsa toimi risotossa yllättävän hyvin ja toi siihen mukavaa ruokaisuutta ja toki myös väriä! Kesäkurpitsa on miedon makuinen, että se ei ole risotossakaan liian hallitseva elementti.


Kesäkurpitsa-tattirisotto

3-4 annosta

1 keltasipuli
2 valkosipulinkynttä
2 tl öljyä
4-5 dl (herkku)tattikuutioita (raakana)
1 pienehkö kesäkurpitsa
150 g kylmäsavutofua
3 dl risottoriisiä
1 dl omenamehua
1 kasvisliemikuutio
6-8 dl kuumaavettä
1 dl vegaanista juustoraastetta tai "parmesania"
½ tl valkopippuria
2 rkl tuoretta persiljaa
suolaa maun mukaan

Kuutioi tatit. Raasta kesäkurpitsa karkeaksi.

Pilko sipuli ja valkosipuli pieniksi kuutioiksi. Kuullota pannulla öljyssä. Lisää pannulle tattikuutiot ja kesäkurpitsa. Paista kunnes enin neste on haihtunut. Murenna pannulle myös tofu ja lisää risottoriisi. Paista muutama minuutti.

Lisää pannulle omenamehu, kasvisliemikuutio ja osa vedestä. Hauduta riisiä kypsäksi keskilämmöllä ja lisää vettä aina kun edellinen on haihtunut. Jatka tätä kunnes riisi on kypsynyt ja risotto jää hieman tahmeaksi. Lisää juusto ja mausteet. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa. 

Tarjoile lämpimänä ja raasta halutessasi päälle vegeparmesania.Seuraa Ruoka-alkemistia myös somessa!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget