Suklaahippu-mukikakku

14. syyskuuta 2021


Helppo suklaahipuilla höystetty mukikakku on nopea jälkkäri ja parhaimmillaan tarjoiltuna jäätelön kanssa.


Mukikakku on kaikessa petollisuudessaan väärimmäisen nerokas keskintö. Unlimited cake in no time suorastaan! Kesälomalla innostuin kokeilemaan mukikakkujen tekoa, kun mökillä mieli rupesi tekemään jotain makeaa ja raaka-aineita oli yhtä vähän kuin huvitusta. Niinpä siis suklainen mukikakku lähti kehittymään kunnes huomasin, että minun ja suklaisen kakun välissä oli ammottava puute kaakaojauheesta. Niinpä idea vaihtui lennosta toiseksi parhaaseen vaihtoehtoon: suklaahippumukikakkuun. Jostain kumman syystä mökin kaapin kätköistä löytyi kuitenkin maidotonta suklaata. Niinpä siis tuumasta toimeen ja suklaahippumukikakku (mikroaalto)uuniin.

Lopulta kaakaojauheen puuttuminen oli oikeastaan pelastus, sillä suklaahippuinen mukikakku oli todella maukas! Ja oikeastaan sanoisin, että vielä paljon parempi mitä suklainen versio olisi ollut. Kokeilin kesäloman aikana useita eri variaatioita mukikakusta ja lopulta päädyin näihin mittasuhteisiin. Tällä reseptillä mukikakusta tulee kuohkea ja keskeltä hieman pehmeä. Juuri sellainen, joka on täydellistä heti kuumana nautittuna jäätelöpallon kera. Kokeilin lisätä mukikakkuun mustikoita, turkinpippurirouhetta, strösseleita jne., mutta pelkät suklaahiput toimivat ehkä parhaiten. Mustikoiden kanssa mukikakku on oikein hyvä, mutta muumimukissa tulevat reunat vastaan, joten siinä variaatiossa kannattaa varata hieman suurempi muki.


Jos kaipaat helppoa herkkua herkkuhetkiä varten, tässä on sun resepti. Valmistus ei vaadi raaka-aineiden mittausta suurempia taitoja ja mikäli mikrossa on ajastin, se laskee ajan sun puolesta, eikä siitäkään tarvitse murehtia.


Suklaahippu-mukikakku

1 muumimukillinen (eli vähintään 2,6 dl tilavuuden muki)

1 dl vehnäjauhoja (osan voi halutessaan korvata täysjyväjauhoilla)
1½-2 rkl sokeria (käytä enemmän jos haluat makeampaa)
1/4 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
1-2 rkl suklaahippuja tai rouhittua suklaata (esim. pandan tumma suklaa)
1 dl + 1 rkl valinnaista kasvimaitoa
2 rkl rypsiöljyä

tarjoiluun valinnaista jäätelöä ja marjoja

Käytä muumimukia tai vähintään 2,6 dl vetoista mukia. Sekoita kuivat aineet keskenään mukissa. Lisää nestemäiset ja sekoita hyvin ettei jää jauhopaakkuja tai mukin pohjalle jauhoesiintymää.

Kypsennä mukikakkua mikrossa 700 W:n teholla 3,5 minuuttia. Tarkkaile kypsymistä paiston loppuaikana ettei taikina kuohu yli. Jos se meinaa kuohua kovasti yli, avaa mikroa aina hetkeksi ja jatka kypsennystä. Avausten vuoksi kypsennystä voi joutua jatkamaan 15 sek. Kakku saa jäädä keskeltä hieman pehmeäksi. Ota muki mikrosta varovasti, sillä se on kuuma.

Kauho pallo jäätelöä mukiin päälle ja koristele marjoilla.Seuraa Ruoka-alkemistia myös somessa!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget