Tässä helppo perusohje vegaanisiin pipareihin. Tällä ohjeella saa parhaiten ohuita ja rapeita piparkakkuja.
Kirjoittelin nyt tälle ihan tällaisen perus piparkakkuohjeen, joka on toiminut omana luottoreseptiäni useamman vuoden ajan. Välillä lisään taikinaan appelsiininkuorta tai maustepippuria, mutta kokonaisuudessaan homma pysyy samana.
Mun suosikkipiparit ovat ohuita ja rapeita. Jos siis pidät enemmän paksuista ja pehmeämmistä pipareista, suosittelen jotain toista ohjetta. Vaikka toisaalta näitä kerran tehtyään jää varmasti koukkuun!
Vegaaniset piparit
noin 40 piparia
1 dl sokeria
1 dl tummaa siirappia (tai esim. muscovadosiirappia)
3 tl kanelia
2 tl pomeranssinkuorta
1 tl neilikkaa
1 tl inkiväärijauhetta
120 g maidotonta margariinia (esim keiju 3 öljyä)
5 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
jauhoja työstämiseen
Laita kattilaan sokeri, siirappi, mausteet ja sulata sokeri. Lisää sekaan margariini ja sekoittele seosta muutama minuutti miedolla lämmöllä. Nosta kattila jäähtymään.
Sekoita kulhossa jauhot ja sooda sekaisin. Kun sokerimassa on jäähtynyt, lisää se kuiviin aineisiin. Sekoita taikina hyvin, muotoile palloksi ja laita kulhon päälle kelmu ja jääkaappiin. Anna taikinan maustua vähintään tunti, mielellään yön yli.
Kauli taikinasta muutaman millin paksuinen levy ja leikkaa piparimuoteilla. Paista pipareita 200 asteisessa uunissa 5-8 minuuttia (riippuen piparien paksuudesta, varo polttamasta!).
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti
Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!