Pinaattipesto

30. heinäkuuta 2015


Pestoa, joka on boostattu tuoreella pinaatilla. Herkullista esimerkiksi leivän päällä tai pastassa.


Kesä ja tuoreet kasvikset osa x+y^2. Tässä onkin sitten pienen kasvimaani pinaattisato #2. Mökillämme on parista puulavan kehikosta tehty pienet kasvimaat. Ne ovat varsin toimiva ratkaisu kasvimaiksi, sillä niissä kasvit on helppo pitää eristyksissä muusta kasvillisuudesta ja kasvimaa on hieman korkeammalla, kuin vain maan tasalla. Tänä vuonna istutin kasvimaallemme violettia ja keltaista porkkanaa, punajuurta, pinaattia, härkäpapuja ja paksoita eli pinaattikiinankaalta. Tähän mennessä kaikki muut, paitsi paksoi, ovat kasvaneet menestyksekkäästi. Paksoi pitää kylvää maahan hieman myöhemmin kuin käyttämäni muut kasvit, mutta se ei sitten jostain syystä saanutkaan kunnolla energiaa kasvun aloittamiseksi. Syynä ehkä kylmäksi jäänyt kesäkuu. Noh, saas nähdä tuleeko pienistä rimpuloista paksoitaimistani ikinä mitään. 
Vaikka paksoista ei satoa välttämättä tulekaan, pinaattini on ollut hyvin satoisa. Käytin tälläkertaa lajiketta, joka tuottaa usean sadon kesässä, joten vieläkin on varmaan muutama pinaattisato tiedossa. Kolme satoa tähän mennessä on ollut jo varsin kiitettävästi, mutta en pahastu vielä muutamasta lisäsadosta. Tuore, itsekasvatettu pinaatti on jotain todella herkullista, että siitä aina mielellään tekee jotain. Tälläkertaa yhdistin kasvimaani pinaatin ja yrttikasvatusten basilikan. Lopputuloksena oli mainio pesto, joka oli erittäin hyvää etenkin lämpimissä voileivissä.
Sain ajatuksen kokeilla pinaattia peston seassa jonkin lehden, en tosin enää muista minkä, pesto-artikkelista. Lehdessä selitettiin pestoista ja siitä miten niitä voi helposti varioida, ohessa oli ohjeet paprika- ja minttupestoihin tavallisen lisäksi. Tästä innostuneena päätinkin sitten kokeilla pinaattia pestossa ja se kyllä sopi hyvin. Basilikaa kuitenkin kannattaa myös käyttää, sillä se tuo mukavaa syvyyttä makuun pinaatin lisäksi.

Pinaattipesto

n. 2 dl pestoa

1 iso kourallinen tuoretta basilikaa
2 isoa kourallista tuoretta pinaattia
1 valkosipulinkynsi
1 kourallinen cashewpähkinöitä
½ dl oliiviöljyä
ripaus mustapippuria
ripaus suolaa

Puhdista pinaatti ja basilika. Kuori ja murskaa valkosipuli. Surauta kaikki ainekset tehosekoittimessa tahnaksi. Lisää oliiviöljyä tarvittaessa jos tahna liian paksua.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget