Kanttarellipasta

9. syyskuuta 2015


Kanttarellit sopivat mainosti pastaan ja tuoreet yrtit tuovat samaan settiin mukavasti makua. Kun pastalaatuna käyttää vielä pavuista valmistettua pastaa, niin annoksen ravintoarvotkin ovat kohdillaan.


Tämä viikko on edennyt puoliväliinsä jälleen yllättävän nopeasti, mutta ainakin omalta osaltani viikko on ollut varsin mukava tietokonesäätöjä lukuunottamatta. Yllätysyllätys selaimeni rupesikin sitten toimimaan yhtä mystisesti kuin lakkasi toimimasta. Hieman turhauttaa, mutta kaikki hyvin loppu hyvin, niin aina parempi.

Pidän kovasti sienistä, mutta jostain syystä sienionneni metsällä ei ole ollut kovinkaan kehuttava. Kantarelleja olen ollut metsästämässä useampaan otteeseen, mutta tuloksetta. Mustikkoja ja juolukkoja on sen sijaan löytynyt pilvin pimein, edes jotain siis. Olen viimeisen kuukauden aikana tutkiskellut sienilajeja hieman enemmän ja olinkin juttelemassa erään Marttojen jäsenen kanssa, joka neuvoikin sitten hieman haperojen tunnistamisesta. Ehkä sitten siinä olisi seuraava haasteeni ennen suppilovahverojen saapumista. Onneksi vaikka muiden sienten kanssa ei olisikaan tuuria, niin suppilovahveroihin voi aina luottaa.

Nämä kanttarellit tosiaan metsästin omin pikku kätösin torilta ja ne olivatkin todella hyvälaatuisia. Rasiassa ei ollut kuin pari palaa huonoja ja muuten oli täyttä priimaa. Toreilla on nyt myös muutenkin ihanat valikoimat syksyisempiä kasviksia. Juurekset ovat siis mitä parhaimmillaan. Tuskin maltan odottaa, että löydän kotimaista spagettikurpitsaa tai vielä parempaa omat spagettikurpitsani kasvavat säädyllisiin mittoihin. Ehkä vielä se ehtii, kun lämmintä säätä on onnekseli vielä luvattu.


Tämän pastan valmistus on todella helppoa ja yksinkertaista. Kuulin jostain, että kun kanttarellit repii leikkaamisen sijaan, niiden mausta lähtee se viimeinenkin kitkeryys. Kokeilin tätä kikkaa ja kitkeryyttä ei kyllä sienistäni löytynyt, tosin eipä ollut hirveämmin vertailukohtaa. Mutta repiminen siis ainakin tuottaa hyvän lopputuloksen, eipähän sienten tarvitsekaan olla hienoja säännöllisen muotoisia paloja. Maku tässä on sopivan mieto, mutta maukas. Tuore rosmariini tuo mukavan vivahteen, mutta ei ole kuitenkaan liian voimakas peittääkseen muita makuja alleen. Käyttämäni härkäpapupasta oli myös hyvän makuista, enkä itse ainakaan edes olisi osannut kertoa maun perusteella, että se sisälti härkäpapua. Tämä ruoka sopii siis hieman nirsommillekin sienten ystäville.

Kanttarellipasta

4 annosta

200 g  härkäpapupastaa
1         (varrellinen)punasipuli
1         iso valkosipulin kynsi
5 dl     kanttarelleja
1         kourallinen tuoretta pinaattia
10        tuoretta rosmariinin lehteä
1 prk   kaurakermaa (käytin Plantin french herbs makua)
ripaus mustapippuria
ripaus suolaa

öljyä paistamiseen

Keitä pasta.
Pilko sipulit ja kuullota syvällä pannulla. Revi kanttarellit niiden sekaan ja kypsennä. Kun sienistä ei enää irtoa nestettä, revi pinaatit ja rosmariinit sekaan. Kun pinaatti on pehmennyt lisää kypsä pasta ja noin puoli desiä keitinvettä. Lisää sekaan kerma ja anna kiehua. Neste saa hieman tiivistyä tässä vaiheessa, ettei pannun pohjalla ole juoksevaa nestettä.

Lisää lopuksi mausteet ja tarjoile hetimiten.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget