Smoothiedrinkit feat. kookos-mantelijuoma

3. syyskuuta 2015


Smoothieiden kanssa voi vaikka hieman leikitellä ja pyöräyttää näyttäviä drinkkejä viikonlopun kunniaksi (tai miksei arjenkin). Omasta maasta tuoreet marjat sopivat mainiosti smoothieen, kunhan vain kirpeyden saa taltutettua. Myös hieman vähemmän tunnettu vesikrassi on loistava pohja vihersmoothielle hieman kiiviä muistuttavalla maullaan.


Tarina näiden jännittävien smoothieiden taustalla on varsin iloisten yllätysten keräelmä. Kaikki lähti liikkeelle siitä, kun olin Citymarketissa tapani mukaan tuijottelemassa kasvismaitohyllyä ja pähkäilemässä mitä sieltä oikein ottaisin joukkoon. Viisasin siinä sitten äidilleni, että tuo Alpron kookos-riisijuoma on todella hyvää. Katsoimpa sitten viisaamani purkin kylkeä paremmin ja tunnistin kuvasta kookospähkinän ja mantelin. Pianpa tämä purkki olikin jo sitten kädessäni ja vielä nopeammin ostoskorissani. Näemmä siis ihan uunituore Alpron tuote, josta ei vielä ollut missään tietääkseni mainostettu. Vieressä oli myös suklaakookosjuoma, mutta tämä kookos-mantelijuoma vei kyllä voiton. Näinpä siis olin jatkamassa kauppareissuani ja ajattelin kokeilla tuota juomaa heti johonkin smoothieen pohjaksi. Vihannesosastolla etsiskelin matkaani pinaattia, joka oli loppu, tämän jälkeen lehtikaalta, joka sekin oli loppu. Lopulta sitten päädyin vesikrassiin, joka on todella herkullinen salaattipohjavärkki, mutta myös loistava vihersmoothieissa. Sen maku raikkaan hedelmäinen, mutta kuitenkin pehmeä. 
Näinpä siis palasin kaupasta ja lähdin lenkittämään koiraamme. Huomasinkin sitten juuri lenkille lähdettyäni kypsät marja-aroniat puskissaan. Niinpä sitten lenkin tehtyäni kävelin sisälle kourallisen marja-aronioita kanssa. Juoksimpa sitten vielä koiran kanssa uudelleen pihalle tarkistamaan marjapensaamme. Ajatuksissani oli ensin puna- ja mustaviinimarjat, mutta kävikin ilmi, että kaikki nämä vuodet marjojamme laiminlyöneet linnut olivat sitten päättäneet tänä vuonna tehdä yllätyshyökkäyksen ja syödä kaikki marjamme. Enpä tullut tästäkään vielä surulliseksi, sillä piikikkäät karviaispuskat olivat saaneet olla rauhassa. Kun sitten menin karviaisia keräämään, totesin, että pitää tehdä se nopeasti, sillä koiramme söi niitä kiivasta vauhtia...


Pääsimpä sitten marjoineni päivineni sisälle ja koirakin tuli sopivasti ruokittua (onneksi katolla metelöivät varikset rupesivat kiinnostamaan parin marjan jälkeen sitä enemmän, niin sain itselleni marjat). Näinpä siis lähdin kehittelemään kolmea erilaista smoothieta Alpron kookos-mantelijuomaan. Pääraaka-aineina siis toimivat vesikrassi, marja-aroniat ja karviaiset. Alla olevassa kuvassa vasemalta oikealle karviainen, marja-aronia ja (yllätys yllätys) vesikrassi.


Tämä (alla oleva) ensimmäinen kirpsakka karviaisjuoma on varsin kirpeä, nimensä mukaisesti. Riippuu paljolti siitä, millaisia karviaisia on saatavilla, itse käytin punaisia ja vihreitä sekaisin. Punaiset omat oman kokemukseni mukaan monesti hieman kirpeämpiä kuin kunnolla kypsyneet vihreät karviaiset. Makeutusta siis saa ja kannattaa lisätä sen mukaan mikä tuntuu itsestä sopivalta. Tätä smoothieta pehmentää maapähkinävoi ja kaakaojauhe tuo samalla mukavaa suklaisuutta makuun. Pidin lopputuloksesta ja raatini arvosteli tätä juomaa mukavan kirpeäksi ja täyteläiseksi. Maku kuulemma muistutti myös hieman talkkunaa.


Seuraavana valokeilassa on aistikas aroniavirvoke, jossa siis tosiaan käytetty hapanta marja-aroniaa. Käytin banaania tuomaan makeutta ja pehmeyttä aronian rinnalle ja pellavansiemenrouhetta tuomaan sopivaa paksuutta. Banaani todentotta vei marja-aronialta sen tunnusomaisen "kieltäkuivattavan" happamuuden ja lopputulos oli ihanan samettinen ja pehmeä. Melkein olisi voinut kuvitella juovansa vadelmasmoothieta. Tämä smoothie oli raatini suosikki ja sai kehuja erityisesti pehmeästä mausta ja mukavasta rakenteesta. 


Viimeisenä sitten oma suosikkini, viettelevä vesikrassimalja. Vesikrassi sopii todella mainiosti smoothieen, ja ihmettelen hieman, miksei sitä näe käytettävän missään vihersmoothieissa. Jokatapauksessa omiin smoothieihini se on tullut jäädäkseen ja maku on loistava. Banaani tuo hieman makeutta ja sitruuna hapokkuutta. Lopputulos on ihanan raikas, mutta pehmeä. Voisi melkein kuvitella, että juoma sisältäisi kiiviä tai muuta hedelmää, mutta ei. Vesikrassi on tämän kaiken herkun takana. Raatini kuvaili juomaa ihanan pehmeäksi, mutta oikein raikkaaksi. Väri oli kuulemma myös pirteä ja hassu.


Smoothiet Alpron kookos-mantelijuomasta

1 annos/alaotsikko

Kirpsakka karviaisjuoma
1        kourallinen karviaisia
2 dl    Alpron kookos-mantelijuomaa
1 rkl  maapähkinävoita
2 rkl  kaakaojauhetta
(1 rkl hunajaa)

Aistikas aroniavirvoke
1      kourallinen marja-aronioita
2 dl  Alpron kookos-mantelijuomaa
½     banaani
1 rkl pellavansiemenrouhetta

Viettelevä vesikrassimalja
1     kourallinen tuoretta vesikrassia
1 dl Alpron kookos-mantelijuomaa
½    banaani
2 tl  sitruunamehua


Jokainen smoothieista valmistuu perkaamalla marjat/vihreät ja yhdistämällä aineet tehosekoittimeen ja surauttamalla tasaiseksi.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget